San Marino nakon 803 dana zabio gol

Posljednji zabili Azerbejdžanu

San Marino nakon 803 dana zabio gol

Midhat Šljivak

San Marino je nakon dugo vremena uspio da postigne gol.

Jedna od najlošijih evropskih selekcija danas je poražena na svom terenu od Kazahstana sa 1:3, ali kod njih razloga za sreću itekako ima, jer su nakon dugo vremena uspjeli da postignu pogodak.

Tu sreću je imao Marco Bernardi. Pogodio je za 1:3 i donio je svojoj selekciji prvi gol nakon 803 dana, odnosno još od 4. septembra kada su postigli gol u porazu od Azrebejdžana sa 5:1.

Interesantno je da je u toj utakmici selektor Azerbejdžana bio aktuelni selektor BiH Robert Prosinečki.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bernardi je tek 16. fudbaler koji je u historiji selekcije San Marina koji je zatresao protivničku mrežu.

San Marino je u tri puta uspio da osvoji bod u zvaničnim utakmicama, a jedina pobjeda ove selekcije ostvarena je prije 15 godina protiv Lihtenštajna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi