Najgora reprezentacija svijeta za pobjedu ne zna 20 godina: Večeras ih je savladao egzotični tim
FOTO: EPA

Nevjerovatan crni niz

Najgora reprezentacija svijeta za pobjedu ne zna 20 godina: Večeras ih je savladao egzotični tim

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija San Marina je najslabija svjetska selekcija, ne samo evropska, a ova reprezentacija vjerovali ili ne od 2004. godine ne zna za trijumf u zvaničnim ili prijateljskim utakmicama.

Ovaj nestvaran niz traje od 28. aprila 2004. godine kada su savladali Lihtenštajn sa 1:0 i uskoro će biti tačno 20 godina od njihovog posljednjeg trijumfa.

Taj crni niz nisu uspjeli prekinuti ni večeras u prijateljskoj utakmici protiv jedne od reprezentacija koje su blizu njihove kvalitete.

San Marino je poražen od reprezentacije iz Concacaf zone, a riječ je o Svetom Kristofori i Nevisu. Ova otočna država je San Marino savladala rezultatom 3:1 i to kao gost, meč je odigran u San Marinu.

Poveo je San Marino 1:0 golom Berardija iz penala u 21. minuti, a do kraja prvog poluvremena gosti su uspjeli preokrenuti na 2:1 golovima Terella u 31. i Burleya u 45. minuti utakmice.

Oglasi

Trijumf Svetog Kristofora i Nevisa ovjerio je Panayiotou pogotkom u 49. minuti za 3:1 što će se ispostaviti konačan rezultat ove utakmice.

Sveti Kristofor i Nevis nije više amaterska reprezentacija

Što se tiče Svetog Kristofora i Nevisa oni su trenutno na 147. mjestu na FIFA rang listi dok je San Marino na 210. mjestu i posljednjeplasirani su u poretku fudbalskih reprezentacija svijeta.

Što se tiče otočke reprezentacije Sv. Kristofora i Nevisa oni nisu više amaterska selekcija, a taj status su držali dugo vremena. U svojim redovima imaju nekoliko internacionalaca koji igraju u nižim engelskim ligama u klubovima kao što su Walsall, Oxford City, Crawley...

Reprezentacija je i 2016. godine bila čak 73. na FIFA rang listi nakon nekoliko odličnih nastupa na prvenstvima Kariba i u kvalifikacijama za Gold Cup. Međutim, ponovo su pali i žele povratak u TOP 100.

Što se tiče San Marina oni nemaju više prijateljskih utakmica prije juna pa će se tako njihov niz od 20 godina bez pobjede nastaviti, a vjerovatno i produžiti u junu jer imaju prijateljske oglede sa Slovačkom i Kiprom gdje su autsajderi.

Već u septembru 2024. godine mogli bi doći do pobjede kada u prvom kolu Lige D Lige nacija dočekuju Lihtenštajn kojeg su savladali 2004. godine.

Top Komentari

user1691328699
Njima je to rekreacija. Briga njih za rezultat. Svako svi žive odlicno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi