Danska zvijezda riga vatru ka igračima San Marina i sudiji: "Htjeli su da mi završe karijeru!"

Hojlund bez dlake na jeziku

Danska zvijezda riga vatru ka igračima San Marina i sudiji: "Htjeli su da mi završe karijeru!"

Eldar Ganibegović

Zvijezda reprezentacije Danske, Rasmus Hojlund, nije imao nimalo lijepe riječi o igračima San Marina, kao ni o glavnom sudiji koji je sinoć dijelio pravdu na utakmici San Marina i Danske. 

U okviru 8. kola kvalifikacija za EURO u grupi H Danska je sinoć gostovala kod San Marina i mnogo teže od očekivanog stigla do pobjede. Na kraju je bilo samo 1:2.

Otpor domaće ekipe slomila je Danska tek u 42. minuti. Za 0:1 pogodio je Hojlund, no San Marino nije imao namjeru da se preda.

Nakon jednog kornera u 61. minuti, lopta dolazi do Golinuccija koji bez mnogo oklijevanja šutira. Kjaer je malo dirao loptu i zbunio svog golmana, a ona je završila u mreži. Danska je preko Poulsena u 70. minuti stigla do drugog gola i pobjede.

Itekako grubo je igrala domaća ekipa, što je negdje i karakteristično za amaterske reprezentacije, a sve to nimalo nije leglo Rasmusu Hojlundu, reprezentativcu Danske.

Oglasi

Dvadesetogodišnjak je rekao da sudija nije imao kontrolu nad utakmicom, a išao je toliko daleko da je rekao da su htjeli da mu prekinu karijeru igrači San Marina.

"Razumijem italijanski i čuo sam neke ljude kako mi govore gadne stvari. Također su me jako gurali i udarali. Kada sam postigao gol, napravio sam gest radosti i oni očigledno nisu mogli da prebrode to, a onda su počeli da guraju i slično.

Mislim da je nepoštovanje što su me udarali. Pogotovo Alessandro Tosi (snimak duela s njima ispod, op. a)

Znali su vrlo dobro da bi to moglo završiti moju karijeru. Osjećam se kao da su pokušali. Pogotovo zadnji duel nema veze sa fudbalom. Čist crveni karton. Sudija nije imao apsolutno nikakvu kontrolu nad utakmicom", rekao je Hojlund, prenosi bold.dk.

Ostaje samo da vidimo da kako će nakon ove utakmice biti ocijenjen sudija Viktor Kopiievskyi iz Ukrajine, kao i njegovi pomoćnici Oleksandr Zhukov i Volodymyr Vysotskyi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se Hojlunda tiče, nakon svega što je rekao, samo bi mogao zaraditi kaznu na svoje ime, s obzirom na to da su suci zaštićeni kao endemske vrste. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti