Kazahstan na korak od Evropskog prvenstva, a da fudbal igraju skoro svi pokazao je i San Marino!

Sjajan meč u Astani

Kazahstan na korak od Evropskog prvenstva, a da fudbal igraju skoro svi pokazao je i San Marino!

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Kazahstana na korak je od Evropskog prvenstva. Danas je savladala s 3:1 San Marino, koji je također pokazao da skoro svi danas igraju fudbal.

U okviru 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Kazahstan je pred svojim navijačima s 3:1 bio bolji od San Marina.

Domaći tim već u 19. minuti dolazi do prednosti. Strijelac gola bio je Chesnokov.

Na otvaranju drugog dijela isti igrač duplira prednost. Rezervista Franciosi je u 60. minuti postigao gol San Marino što je zaista rijetkost, a ovo je već druga utakmica da je ovaj tim postigao gol, nakon kojeg je naravno uslijedilo veliko slavlje.

Konačan rezultat je postavio Aymbetov u drugoj minuti sudijske nadoknade. Zvuči nerealno, ali Kazahstan je vrlo blizu plasmana na Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Naime, u grupi H situacija je takva da Kazahstan na trećem mjestu ima 18 bodova, po bod manje od Slovenije i Danske.

Ako Slovenija večeras ne pobijedi Dansku u gostima, Kazahstanu će trebati pobjeda u Sloveniji za tri dana za plasman na EURO.

Međutim, ako Slovenije pobijedi, morat će se nadati kiksu Danske u posljednjem kolu protiv Sjeverne Irske, te svojoj pobjedi protiv Slovenije, što je ipak manje vjerovatno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Treba svakako pohvaliti i San Marino. Ova amaterska selekcija se lavovski borila u Astani i pokazala da danas skoro svako igra fudbal. Skoro svako.

Kvalifikacije za EURO, 9. kolo:

Kazahstan - San Marino 3:1 (Chesnokov 19', 51', Aymbetov 90+2 (P); Franciosi 60')

Top Komentari

Mi_Ro
Fudbal igraju svi osim naše reprezentacije......
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi