Izgleda da se sprema "dosadan" drugi dio sezone, srećom tu je Serija A

Da li je u većini liga "petice" već riješeno pitanje prvaka?

Izgleda da se sprema "dosadan" drugi dio sezone, srećom tu je Serija A

Prvi dio sezone 2017/2018 u ligama "petice" je iza nas, izuzmu li se još dva kola engleske Premier lige i jedno Serije A. Kao i obično najbolje evropske lige su donijele pregršt uzbuđenja i zanimljivih utakmica. Ipak, kada je borba za titulu u pitanju tu su stvari malo drugačije.

Tako je Manchester City, po mnogima, već riješio pitanje novog prvaka Engleske, s obzirom da Guardiolina mašina nezaustavljivo "melje" sve protivnike i kao prvoplasirana ekipa Premiershipa već ima 13 bodova prednosti u odnosi na prvog pratioca, Manchester United.

I Bayern je suveren na prvoj poziciji u Njemačkoj. Bavarci tako imaju 11 bodova prednosti nad Schalkeom, a kako je Borussija Dortmund u dosta slaboj formi, a Švabe rijetko ko vidi kao istinske konkurente Bayernu, čini se da će Jupp Haynckes odvesti svoju ekipu do titule prvaka Njemačke.

Teško je vjerovati da će neko u francuskoj Ligue 1 ugroziti PSG, koji nakon prve polusezone ima 9 poena prednosti nad drugoplasiranim Monacom, dok mnogi smatraju da je riješeno i prvenstvo Španije.

Prvoplasirana Barcelona ima devet bodova više od drugoplasirane ekipe Atletico Madrida, ali ono što je puno bitnije jesta da je najveći konkurent Barce, Real Madrid vrlo vjerovatno ispao iz utrke za titulu prvaka Španije nakon poraza u El Clasicu. Barcelona, naime, nakon El Clasica ima prednost od 14 bodova u odnosu na Kraljeve.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Serija A je sasvim druga priča. Kada je italijanski šampionat u pitanju očekuje nas zanimljiv nastavak sezone, a mnogi predviđaju i neizvjesnu borbu za Scudetto.

Lider Serije A je Napoli sa 45 bodova, dok ga u stopu prati Stara dama sa samo bodom manje. I dalje je u konkurenciji za titulu i Inter koji ima 40 bodova, dok je Roma prikupila dva manje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi