Hasanu je bolje da ne gleda: Salihamidžić ga je platio 40 miliona, a jučer je propisno obrukan

Sjajan dribling Sancha

Hasanu je bolje da ne gleda: Salihamidžić ga je platio 40 miliona, a jučer je propisno obrukan

A. Čaušević

Odličan derbi odigrali su Borussija Dortmund i RB Leipzig. U sjajnom meču sa pet golova na kraju su slavili domaći rezultatom 3:2. 

Pobjednički gol na meču postigao je Jadon Sancho tri minute prije kraja te tako svom timu produžio šansu za plasman u Ligu prvaka, ali Bayernu donio devetu uzastopnu titulu da Bavarci nisu ni morali izaći na teren.

Sancho je bio u svom najboljem izdanju tokom cijelog meča, a još jednom je pokazao da je, iako ima svega 20 godina, već sad svjetska klasa.

Odbrana RB Leipziga nije imala lijeka za ovog čovjeka. Najviše glavobolje je zadavao Dayotu Upamecanu, štoperu koji je možda i najbolji u Bundesligi.

U prvom poluvremenu Sancho je obrukao Upamecana sa jednim od "najbezobraznijih" probacivanja lopte kroz noge u ovoj sezoni.

Mladi Englez je tip igrača koji fudbal čini tako jednostavnom igrom, a Francuz će sigurno sljedeći put kada se sretne s njim držati noge skupljenim.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/TemploDFutebol/status/1391043807051976705[/twitter]

Inače, Upamecano će od sljedeće sezone igrati za Bayern nakon što je Hasan Salihamidžić aktivirao otkupnu klauzulu u iznosu od 42.5 miliona eura.

I dok je Upamecano već promijenio klub bit će zanimljivo vidjeti šta će biti sa Sanchom jer bivšeg člana Manchester Cityja želi nekolicina najbogatijih klubova Evrope.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne znam ništa o svojoj budućnosti. Veoma sam sretan u Dortmundu. Volim ovaj klub, saigrače, navijače. Tu sam počeo profesionalno karijeru. Navijači me motivišu i guraju do granica", kazao je Sancho nakon pobjede nad RB Leipzigom.

Interesantno da će se ova dva tima ponovo sastati sredinom sedmice. Taj meč će biti puno važniji jer se radi o susretu za trofej. U pitanju je finale DFB Pokala u četvrtak 13. maja s početkom u 20:45 na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Joj naslova majko draga. Frajer godinama medju najboljim štoperima svijeta, normalno da ga nekad neko i prodje. Koliko je samo puta Sancho obrukan od strane Hasanovog tima.
11 4
zak84
Koji ste vi idiotski portal,majko mila... katastrofa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi