Sandhausen neće otkupiti Karačićev ugovor

Bh. golman napustio njemački tim

Sandhausen neće otkupiti Karačićev ugovor

Njemački drugoligaš Sandhausen odlučio je da ne otkupi ugovor bh. golmana Gorana Karačića (21), pišu tamošnji mediji.

Bivši čuvar mreže Zrinjskog je proteklu sezonu proveo na posudbi u Sandhausenu, međutim u ovom klubu u proteklom periodu se nije uspio izboriti za mjesto među stativama, pa je razlaz i logičan.

Karačić će se tako uskoro staviti na raspolaganje Adanasporu za koji je ugovorom vezan do 2020. godine, no nije isključeno ni da s ovim turskim klubom raskine ugovor i potraži sreću u nekoj drugoj sredini. Interesovanja u ovom momentu ne nedostaje, no stvari će biti jasnije u narednim danima nakon što se izjasne iz Adanaspora.

196 centimetara visoki Karačić je ranije slovio za jednog od najboljih mladih golmana u našoj zemlji. Najbolje partije je pružao na golu Zrinjskog, što mu je 2016. godine donijelo transfer u Tursku, ali njegova karijera se dosad nije razvila onako kako se očekivalo.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Podsjetimo, Karačić je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi