Bivši igrač Željezničara potpisao za austrijski Altach

SandI Križman ima novi klub

Bivši igrač Željezničara potpisao za austrijski Altach

Edmir Škorić

Sandri Križman, nekadašnji igrač Željezničara, napustio je grčki PAS Gianninu i karijeru nastavlja u Austriji.

On je potpisao dvogodišnji ugovor s austrijskim bundesligašem Altachom, a došao je kao slobodan igrač.

Križman je u ljeto 2016.godine stigao u Željezničar iz Slaven Belupa, no na Grbavici se zadržao svega nekoliko mjeseci i nije ostavio poseban trag u BiH.

Križman je u dresu Željezničara odigrao 11 utakmica, ukupno 807 minuta uz četiri postignuta gola.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Igrao je još za Zminj, Karlovac, Rijeku, Istru, te Koper u Sloveniji i AE Larisu u Grčkoj. Jedno je vrijeme boravio i u Južnoj Koreji.

"Austrijska Bundesliga je za mene još uvijek novi teritorij. Stoga se sve više radujem igrama u dresu Altacha. Radujem se i igranju pod vodstvom Damira Canadija, u čije sam se sjajno djelo u Grčkoj mogao i sam uvjeriti", kazao je Križman.

Top Komentari

kukuruz
Arturo Vidal
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi