Fudbaler Dinama odbio transfer u najbolju ligu svijeta, menadžer mu je našao još veći klub!

Čeka se transfer

Fudbaler Dinama odbio transfer u najbolju ligu svijeta, menadžer mu je našao još veći klub!

Admin Čaušević

Dinamo Zagreb u svojim redovima ima niz fudbalera koji bi na ljeto mogli promijeniti sredinu. Među njima je i onaj o kome se najmanje priča pošto su obično u centru pažnje Martin Baturina i Bruno Petković.

U pohodu na duplu krunu je djelovao kao junak iz sjene. Postigao je neke važne golove koji su na kraju bili i odlučujući da dva trofejaa stignu na Maksimir.

Upravo iz tog razloga nije čudo zašto je Sandro Kulenović završio na radaru brojnih evropskih klubova, a sada mu se navodno i smiješi veliki transfer. Tako pišu turski mediji.

Navodno je Kulenović imao poziv iz Premiershipa, ali je odbio preći u nezvanično najbolju ligu svijeta. Razlog je što mu je menadažer našao još bolji klub. Tako piše turski list Karadeniz Gazetesi.

Čini se da će 23-godišnjak ovog ljeta napustiti Dinamo, zabio je 12 golova i asistirao za šest u 37 nastupa u prošloj sezoni zbog čega je završio na listi Nottingha Foresta.

Šumari su u minuloj takmičarskoj godini nekako uspjeli izbjeći ispadanje iz Premiershipa, ali ako je vjerovati Turcima Kulenović nije zainteresovan az taj transfer.

Oglasi

Turski list Karadeniz Gazetes navodi da je Forest je dao ponudu napadaču, koju je sam igrač odlučio odbiti. Nema detalja o ponudi koju je navodno dao Forest, osim da je bila neuspješna.

Razlog za to je transfer u Trabzonspor, koji mediji u Turskoj kontroverzno nazivaju "većim klubom" od Foresta.

Ukoliko bi Kulenović prešao u tursku Superligu time bi napravio manji korak naprijed u svojoj karijeri umjesto skoka u Premiership.

Kulenovićev agent Branko Hucika ima klijenta u Trabzonsporu, što bi također moglo biti faktor u dogovoru. Riječ je o Mislavu Orišiću.

Neki mediji s Ostvra tvrde da se Forest većokrenuo drugim metama. Među njima je napadač Swanseaja Joel Piroe s kojim se Šumari povezuju sedmicama.

Podsjećanja radi, Trabzonspor je već dugo vremena iz Dinama pokušavao dovesti Brunu Petkovića, ali nekoliko pokušaja je završilo bezuspješno.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Ako oni lupaju gluposti zasto morate I vi. Nothingam Forest je dva puta bio prvak kupa sampiona.O cemu mi pricamo.
1 0
user1574859714
Nothingam dva puta evropski prvak,igra u najjacoj ligi i Trabzon bolji i jaci klub? Kakva glupost.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi