Neka se pokrije i dobro razmisli o svemu: Sandro Tonali dobio žestoku kaznu zbog klađenja!
FOTO: EPA

Dobit će i stručnu pomoć

Neka se pokrije i dobro razmisli o svemu: Sandro Tonali dobio žestoku kaznu zbog klađenja!

Haris Zilić

Obećavao je veliku karijeru, bio je hit ljetnog prelaznog roka, a sada je dobio žestoku kaznu zbog kockanja. Sandro Tonali proživljava najteže trenutke u karijeri.

Italijanski fudbaler je danas i zvanično kažnjen zabranom igranja od čak deset mjeseci. Tonaliju će biti dozvoljeno treniranje odvojeno od prvog tima Newcastlea, očekuje ga i novčana kazna koja će se naknadno odrediti.

Dakle, ova sezona je izgubljena za Tonalija, samim tim znači da neće ni nastupiti na EURO-u 2024. godine u Njemačkoj, ako se Azzuri plasiraju.

Fudbalu se tek može vratiti u augustu naredne godine, kada počinje i zvanično sezona 2024/2025.

Oglasi

Pored navedenog Tonali će dobiti i posebnu pomoć kako bi ubio ovisnost o kockanju. Pomagat će mu psiholozi.

Igrač i dalje uvjerava da je sve učinio olako, a ne iz zlobe, te da je spreman platiti posljedice. U međuvremenu, Newcastle je zadržao maksimalnu povjerljivost po tom pitanju, a menadžer Eddie Howe čeka Tonalija u Engleskoj da ga zagrli i pomogne mu da prebrodi težak trenutak.

Italiju trese afera oko klađenja. Na ispitvanje je pozvan i Nicolo Zaniolo fudbaler Aston Ville.

Osim Tonalija i Zaniola, u aferu s klađenjem uključen je i mladi fudbaler Juventusa Nicolo Fagioli, koji je priznao da je od malih nogu ovisnik o klađenju. S obzirom na to da je priznao kako je kockao, njemu će sasvim sigurno kazna biit prepolovljena.

Član 128. istog zakona kaže da ako igrač donese korisne informacije i pomogne u identificiranju drugih osumnjičenika, tužilac može ponuditi veće smanjenje suspenzije

Pomenuti član će biti primijenjivan u ispitivanju ostalih fudbalera, a sumnja se da je ogorman broj fudbalera širom Italije bio u svijetu klađenja, posebno na utakmice svog tima.

Top Komentari

U nasoj ligi kad bi se sprovela istraga ne bi bilo po pet igraca u svakoj ekipi cistih od kladjenja. 80% njih se kladi.
0 0
zajid08
Treba to zabraniti skroz...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi