Kuda ide svijet sporta? Najvećeg kladioničara u fudbalu su gurnuli pred navijače, a onda - pardoks!

Sandro Tonali u glanvoj ulozi

Kuda ide svijet sporta? Najvećeg kladioničara u fudbalu su gurnuli pred navijače, a onda - pardoks!

Admin Čaušević

Sandro Tonali je posljednjih dana poprimio epitet najvećeg kladioničara u svijetu fudbala nakon što je otkriveno da se kladio na utakmice svojih timova, prije svih Milana dok je bio član Rossonera. 

Treće poluvrijeme utakmice koju je Newcastle danas dobio s 4:0 nad Crystal Palaceom pretvoreno je u ritual na pola puta između iskupljenja i trijumfa, u kojem je glavni protagonist bio Tonali.

Nakon posljednjeg zvižduka dogodile su se nerealne scene na St. James Parku kada se 23-godišnji bivši veznjak AC Milana potpuno prepustio podršci navijača sa tribina.

Situacija je na neki način i paradoksalna pošto je sportista koji se kladi, tj. osoba koja direktno može utjecati na rezultat nekih mečeva dobio podršku od navijača što se možda i kosi za pravilima fair playa.

Tonali će ubrzo biti suspendovan zbog klađenja na fudbal baš kao i veznjak Juventusa Nicolo Fagioli.

Oglasi

Sporazum o priznanju krivice između njegovih advokata tužitelja bit će sklopljen u nekoliko sljedećih nekoliko dana, vjerojatno ne prije susreta Newcastlea i Borussije Dortmund u Ligi prvaka koji je na rasporedu u srijedu.

Fagioli je kažnjen na sedam mjeseci, a Tonalijeva će suspenzija biti još veća pošto se kladio i na mečeve svog tima te mu se predviđa pauza od najmanje godinu dana.

"Kako će me dočekati? Hoće li me smatrati prevarantom, nekim ko je došao znajući da već ima užasan problem za kojeg će se sigurno saznati?" Ovo su sigurno bile misli prethodnog dana koje su poremetile Tonalijev san, međutim navijači Newcastle Uniteda kao i sam klub su ga podržali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Neću ga osuđivati ​​zbog onoga što je možda učinio, već zbog onoga što će učiniti. Zbog toga kako će izaći iz ove priče i zbog toga kako može postati primjer", poručio je prije nekoliko dana Tonalijev trener iz Milana, Stefano Pioli.

Dakle, čovjek koji se kladio na mečeve, tačnije imao mogućnost da ih namješta, dobija podršku sa svih strana. S pravom se postavlja pitanje kojim putem plovi brod sporta...

Top Komentari

mrkva
Samo trpati i varati kladionice. Svaki igrac koji to uradi osevapio se.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi