Nova afera oko klađenja: Na ispitivanje pozvan fudbaler koji je nadavno igrao protiv Zrinjskog
FOTO: EPA

Postoje audio dokazi

Nova afera oko klađenja: Na ispitivanje pozvan fudbaler koji je nadavno igrao protiv Zrinjskog

Haris Zilić

Italiju sve više trese afera oko klađenja pojedinih fudbalera, a iz dana u dan ta lista je sve duža. Sve je počelo sa Nicolom Fagiolom iz Juventusa, onda je javnost ostala šokirana saznanjem da se kladio i Sandro Tonali.

Nove vijesti iz Italije govore da su oktriveni još neki fudbaleri koji su bili umješani u klađenje.

Na ispitivanje će biti pozvan Nicolo Zaniolo, 24 -godišnji fudbaler Aston Ville koji je nedavno igrao od prve minute za Villu i u duelu protiv bh. prvaka ekipe Zrinjskog u drugom kolu Konferencijske lige.

Nije još poznato da li Zaniolo direktno upleten u klađenje ili je samo u ulozi svjedoka.

Navodno na sudu su dobili audio doakze kako pojedini fudbaleri dogovaraju tipove, odnosno vrste klađenja.

Oglasi

Ponovo je bilo prisutno klađenje na klubove za koje su fudbaleri igrali.

Čini se da se u Italiji razmotava ozbiljan klupko oko sportskog klađenja i pitanje je dokle će ići cijel islučaj?

Mnogi su razočarani činjenicom da se dugo šutilo oko svega i je sada iznenada sve došlo na naplatu što je pogodilo fudbal na Čizmi.

Pod posebnom lupom će biti utakmice u nižćim rangovima takmičenja gdje se sumnja na mnogo veće afere i namještanje utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Italije i ranije je evropski fudbal imao problema oko klađenja fudbalera. Podsjetimo da je zbog sličnih problema na osam mjeseci suspendovan napadač Brentforda Ivan Toney.

Toney se čak 13 puta kaldio na svoj tim što je strogo zabranjeno, dok je recimo Fagioli priznao da nije igrao na Juventus, ali da se kladio na ostale utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti