Sane donio pobjedu Bayernu u Frankfurtu

Bavarci slavili sa 1:0

Sane donio pobjedu Bayernu u Frankfurtu

Endin Čaušević

Bayern je večeras u gostima uspio da pobijedi Frankfurt sa minimalnih 1:0.

Bavarci su uz dosta muke uspjeli da slome otpor domaćeg tima, te dođu do tri boda u meču koji se odigrao u okviru 24. kola Bundeslige.

Frankfurt se odlično branio više od sat vremena utakmice, ali do kraja nisu uspjeli da sačuvaju mrežu. Bayern je iskoristio jednu pravu priliku da dođe do prednosti što je bilo dovoljno da prelome ovaj meč.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 71. minuti kada je Leroy Sane uspio da pogodi za 1:0 nakon asistencije Kimmicha.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je minhenski klub uspio da dođe do nova tri boda i učvrsti mjesto na prvoj poziciji Bundeslige.

Bayern je prvi sa 58 bodova i ima devet bodova i meč više od drugoplasirane Borussije Dortmudn. Frankfurt je na desetom mjesti sa 31 bodom, te je ovo za njih bio treći uzastopni poraz u prvenstvu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi