Ponosno stoji uz Ukrajinu: Kapitenska traka Lewandowskog oduševila cijeli svijet

Napadač Bayerna u centru pažnje

Ponosno stoji uz Ukrajinu: Kapitenska traka Lewandowskog oduševila cijeli svijet

Endin Čaušević

Robert Lewandowski jutros se oglasio i jasno je poručio da ne želi igrati protiv Rusije u baražu za Svjetsko prvenstvo zbog rata koji je ova zemlja počela u Ukrajini.

Rusi su prije nekoliko dana izvršili invaziju na Ukrajinu i počeli rat, a mnogi pokušavaju na sve načine da uvjere Vladimira Putina da prekine tu ludost.

Rusija je što se tiče sporta već dobila velike sankcije. Oduzeto im je domaćinstvo finala Lige prvaka, a sada je upitno da li će uopšte moći da igraju u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvu.

Tu su trebali da igraju protiv Poljske u Moskvi, ali Poljaci obijaju susret protiv njih sve dok traje rat u Ukrajini. To je danas jasno poručio i Lewandowski koji je rekao da neće igrati protiv Rusa ukoliko rat uskoro ne prestane.

No, napadač Bayerna se nije zaustavio na tome kako bi pokazao koliku podršku pruža Ukrajini.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naime, Bayern igra trenutno u gostima protiv Frankfurta, a Lewandowski je kapiten i njegova kapitenska traka je u bojama zastave Ukrajine. Poljak je ovim potezom ponovo oduševio javnost i jasno stao uz narod Ukrajine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eduard
Svako normalan stoji uz Ukrajinu i suosjeca sa njima. Osim cetnika koji svakako nisu normalni
14 1
user1644525678
Jesi li pričao tako 1999 kad je Beograd bombardovan ? Ćuti i gledaj invaziju!!! Samo naprijed Vladimire! Čisti neonaciste
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi