Sane odlučio da definitivno napušta Schalke

Ostaje u Njemačkoj ili ide u Englesku?

Sane odlučio da definitivno napušta Schalke

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Schalkea, Leroy Sane, definitnivno je donio odluku da ovog ljeta promijeni sredinu.

Njemački reprezentativac je u prošloj sezoni sjajnim partijama privukao interes nekoliko evropskih velikana. Ovaj igrač nalazi se na meti Manchester Cityja, Real Madrida, Bayerna i Barcelone. Iako su čelnici njemačke ekipe priželjkivali da Sane još jednu godinu ostane u klubu na kraju se to neće desiti.

Prema pisanju njemačkih medija Sane je jučer obavijestio čelnike Schalkea da ga stave na trensfer listu jer želi da napusti klub. Schalke bi za ovog 20-godišnjeg fudbalera mogao zaraditi čak do 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako se vjerovalo da će sigurno put Manchester Cityja u posljednjem trenutku u borbu za ovog igrača uključio se i Bayern. Bit će zanimljivo vidjeti gdje ćemo gledati Sanea naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi