"Sane se ne uklapa u klub, nema karakter za jednog igrača Bayerna"
Foto - EPA

Willy Sagnol izuzetno oštar

"Sane se ne uklapa u klub, nema karakter za jednog igrača Bayerna"

M. Šljivak

Leroy Sane glavna je meta minhenskog Bayerna u ljetnom prelaznom roku.

Fudbaler Manchester Cityja velika je želja sportskog direktora Hasana Salihamidžića, ali za sada dogovora o transferu između klubova nema.

Ipak, očekuje se da će posao biti završen po završetku sezone i izvjesno je da ćemo Sanea od naredne sezone gledati u dresu bavarskog velikana.

Ne vjeruju ipak svi da će Sane biti pojačanje za Bayern. Nekadašnji fudbaler ovog tima Willy Sagnol uputio je žestoke kritike prema reprezentativcu Njemačke.

Sagnol tvrdi da Sane nema karakter kojeg trebaju imati igrači velikana iz Minhena.

"On se ne uklapa u klub. Nema karakter kojeg imaju igrači koji igraju za Bayern. Problematičan je i nekosntantan. Imao je mnogo problema u Manchester Cityju i reprezentaciji", rekao je Sagnol i dodao je:

"Koštat će 80 miliona eura? Ja bih radio dodao još 20 miliona i doveo Kaija Havertza", istakao je Sagnol.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sagnol je za Bayern igrao devet godina i nastupio je u više od 250 utakmica, a jedno vrijeme je i s klupe predvodio bavarski klub i to nakon što je 2017. godne otkaz dobio Carlo Ancelotti.

Njegova epizoda je trajala samo osam dana nakon čega je ekipu preuzeo čuveni Jupp Heynckess, a Sagnol je otišao iz kluba i oprostio se od trenerskog posla.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi