Sanel Jahić novi fudbaler Željezničara

Pojačao tim sa Grbavice

Sanel Jahić novi fudbaler Željezničara

Nekadašnji reprezentativac BiH Sanel Jahić novi je član FK Željezničar.

Jahić je ugovor sa ekipom sa Grbavice potpisao na dvije godine. Rođen je 10. decembra 1981. godine u Strasbourgu. Nakon prvih fudbalskih koraka u francuskim klubovima i igranja u drugom timu Sochauxa, 2001. godine dolazi u Željezničar. Dvije i pol godine je boravio na Grbavici, a potom je otišao u Španiju gdje je igrao za Las Palmas i Merida. 

Na ljeto 2006. godine Sanel se vratio u Željezničar, te nakon odličnih partija gdje je bio najbolji strijelac Premijer lige odlazi u grčki Aris, a godinu dana poslije u AEK. Nakon epizode u grčkom fudbalu, Jahić odlazi na Kipar, u ekipu APOEL-a. Sanel je pola godine proveo na Kipru, a zatim prelazi u turski Karabukspor, potom u škotski St. Johnstone, a zatim u švicarski Grasshoppers. Posljednji klub gdje je Jahić igrao bio je Levadiakos iz Grčke.

Sa grčkim AEK-om, Jahić je osvojio kup, a odigrao je 56 utakmica za ovaj klub. U dresu Arisa je igrao 46 puta. U prošloj sezoni je u dresu Levadiakosa odigrao 22 utakmice. Sanel Jahić je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, a u državnom dresu je sakupio 24 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jahića odlikuje velika univerzalnost, a u karijeri je nastupao na nekoliko pozicija. Posljednjih godinu dana je igrao na poziciji centralnog defanzivca. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi