Saneu se šala iz januara obila o glavu
Bio je uvjeren da ide na SP (Foto: EPA)

Uvjeren bio da će biti na spisku

Saneu se šala iz januara obila o glavu

Midhat Šljivak

Priča dana u svijetu fudbala je izostanak zvijezde Manchester Cityja Leroyja Sanea sa spiska putnika selekcije Njemačke za Svjetsko prvenstvo.

Iako je imao čudesnu sezonu u dresu Građana iz Manchestera, Sane nije uspio doći na završni spisak selektora Joachima Loewa što je šokiralo Nijemce, ali i sve ljubitelje fudbala.

Sane nije ni sanjao da će ostati bez poziva. Još je u januaru kroz šalu govorio da ako osvoji Svjetsko prvenstvo odlazi u penziju.

Ta šala mu se na kraju obila o glavu jer ga nema na završnom spisku njemačkog selektora, što je šokiralo i samog fudbalera jer je očigledno čvrsto vjerovao da je nenadoknadiv član selekcije Njemačke.

Sjajnog ofanzivca Cityja tako nećemo gledati u Rusiji. To je vjerovatno i najveće iznenađenje od svih reprezentacija, ali Loew bez dileme zna šta radi. Sa druge strane Sane će imati priliku da sa neke egzotične lokacije prati utakmice, iako neće lako prihvatiti ovu odluku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To je uostalom pokazao kroz sve ove godine na klupi Elfa i sada je pred ovom selekcijom težak zadatak da odbrani naslov prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi