Saničanin: Ovo je kruna dosadašnje karijere jer je san svakog dječaka da igra za reprezentaciju
Saničanin može igrati na nekoliko pozicija u ekipi, a nameće se kao jedno od riješenja za zadnju liniju Zmajeva u narednim godinama

Novopečeni reprezentativac BiH za SportSport.ba

Saničanin: Ovo je kruna dosadašnje karijere jer je san svakog dječaka da igra za reprezentaciju · Intervju

D. Kurbegović

Selektor "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević danas je uputio pozive igračima na koje računa za polufinalnu utakmicu play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo u kojem će naša selekcija odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom.

Nakon ovog susreta u slučaju pobjede, 31. marta naš tim će se sastati s boljim iz duela Slovačka - Republika Irska. Na spisku od 29 nogometaša našlo se i ime 24-godišnjeg defenzivca Vojvodine, Siniše Saničanina, koji se i ranije dok je još selektor bio Robert Prosinečki pominjao kao jedno od rješenja u odbrani naše selekcije.

Nakon što je objavljen spisak kontaktirali smo ovog bivšeg juniorskom i mladog reprezentativca BiH koji ove sezone igra sjajno za Vojvodinu koja se nalazi na trećoj poziciji u najjačem rangu nogometa u Srbiji.

Saničanin je bio presretan zbog poziva što je istakao i u razgovora za SportSport.ba.

"Iskreno i jesam i nisam iznenađen pozivom selektora Dušana Bajevića. Igram standardno i pružam dobre partije kao i cijela ekipa tako da sam se potajno nadao pozivu. Naravno da mi je drago što sam dobio poziv za seniorsku selekciju, igrao sam već za juniorsku i mladu selekciju, ali ovo je kruna dosadašnje karijere i stvarno mi je čast što sam na spisku selektora. San svakog dječaka kada krene da se bavi nogometom jeste da zaigra za nacionalni tim, meni se evo ispunio i nadam se da ću svojim zalaganjem i ponašanjem opravdati ukazano povjerenje", ističe Saničanin.

U baražu vjeruje da naša selekcija može izboriti odlazak na Evropsko prvenstvo

"Naravno da očekujem odlazak na Euro sigurno da će biti teško, ali mi imamo kvalitete za prolazak u to sam siguran. Iako je nekoliko bitnih igrača povrijeđeno i neće moći da pomognu reprezentaciji vjerujem da igrači koji dobiju šansu dat će i više od svog maksimuma kako bi ostvarili cilj", nada se bivši stoper Rudara, Borca i Mladost.

U reprezentaciji je dosta drugova iz omladinskih selekcija BiH

"Poznajem dosta momaka s kojima sam igrao u juniorskoj i mladoj selekciji. Tu su: Čivić, Kjosevski, Hodžić, Gojak, Menalo, Duljević, Milošević. Nadam se da ću se dobro uklopiti u ekipu i dati svoj doprinos u ostvarenju zajedničkog cilja", kaže defanzivac Vojvodine.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Njegov trener u Vojvodini, karizmatični Nenad Lalatović proteklih dana u medijima za njega je imao samo riječi hvale

"Pročitao sam izjavu trenera Lalatovića i želim ovim putem da mu se zahvalim na divnim riječima. I on je svakako zaslužan za ovaj poziv u reprezentaciju BiH. Na meni je sad da svojim maksimalnim trudom i zalaganjem na terenu opravdam ukazano povjerenje koje mi se pružilo", kazao je za SportSport.ba Siniša Saničanin, nogometaš koji može igrati na poziciji stopera, lijevog bočnog, ali i zadnjeg veznog po potrebi. Ovaj defanzivac ove sezone je upisao 23 nastupa za Vojvodinu, a ubilježio je i tri asistencije.

Promo

Top Komentari

GMOkokoshka
Sretno momčino
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi