Sanjin Alagić pronašao novi angažman

Iz Akademije FK Sarajevo u Slovačku

Sanjin Alagić pronašao novi angažman

Samir Mlaćo

Slovački drugoligaš STK Fluminense Samorin u petak je predstavio novog šefa struke. Radi se o sada već bivšem šefu Akademije FK Sarajevo Sanjinu Alagiću.

Alagić je i trener u stručnom štabu U-21 reprezentacije BiH, a u novom klubu vjeruju da su njegovim dovođenjem obavili pravi posao.

"Alagić je iskusan trener koji ispunjava naše kriterije za profil glavnog trenera STK Fluminense. U Sarajevu te arapskim zemljama i bh. reprezentaciji radio je sjajan posao u razvoju mladih igrača, te to želimo da iskoristimo. Dobili smo pohvale o njemu tako da vjerujemo da će pomoći klubu u njegovom razvijanju", kazao je sportski direktor STM Fluminense Samorin Marco Manso.

Fluminense Samorin je osnovan 1914. godine, a u sezonu 20109/10 izborio je promociju u treći rang slovačkog, a u sezonu 2015/16 došao je do druge lige te zemlje. Sada vjeruju da mogu do elitnog ranga, što bi svakako bio veliki uspjeh.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi