Trener javno hvalio Zmaja, a onda on poručio: Sretan sam i zabavljam se ovdje

Prcić dobio pohvale

Trener javno hvalio Zmaja, a onda on poručio: Sretan sam i zabavljam se ovdje

E. Ganibegović

Strasbourg će danas gostovati kod Metza u okviru 20. kola francuske Ligue 1.

U prvoj postavi gostiju trebao bi se naći i bh. reprezentativni veznjak Sanjin Prcić, koji se zajedno s trenerom Julienom Stephanom obratio medijima na press konferenciji uoči ove utakmice.

"Više volimo igrati kod kuće pred domaćom publikom. Žao nam je i razočarani smo što ne mogu da dođu pružiti nam podršku i na gostujućim terenima, ali morat ćemo bez njih. I prije smo imali slične situacije", rekao je Prcić i dodao:

"Motivisani smo uoči ove utakmice, ali sigurno da je i protivnik motivisan. Pripremali smo se za sve. Želimo nastaviti naš dobar niz".

"Sanjin Prcić je postao nosioc igre Strasbourga. Veoma je kvalitetan igrač, a naročito se to odnosi na pas igru. Moram podsjetiti da je imao tešku prošlu sezonu, ali sada je nagrađen za sav uloženi trud", rekao je trener Strasbourga Julien Stephan.

"Sretan sam ovdje i zabavljam se svaki dan. Idemo odigrati seriju dobrih utakmica. Ekipa se razvija, a moji ciljevi vezani su prije svega za tim. Želimo napredak i podizanje naših standarda", zaključio je Prcić.

Prcić je ove sezone za francuskog prvoligaša odigrao 16 utakmica u postigao jedan gol. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Selektor Ivaylo Petev ga je vratio u reprezentaciju BiH za koju je odigrao posljednje tri utakmice u kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru, ukupno je skupio 11 nastupa za naš nacionalni tim od debija 2014. godine.

Utakmica Metz - Strasbourg počinje od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi