Nasilnik na slobodi: Dogovorio transfer u kultni klub, navijači odmah reagovali i sve stopirali

Španac je i dalje slobodan

Nasilnik na slobodi: Dogovorio transfer u kultni klub, navijači odmah reagovali i sve stopirali

Edmir Škorić

Slovio je za velikog talenta španskog nogometa, jedna je od ikona tamošnje La Lige, a čini se da će završiti na najgori način svoju karijeru.

Još u martu prošle godine počelo je suđenje Santiju Mini. On je optužen da je 2017. godine izvršio seksualni napad, a osim njega je optužen i David Goldar, još jedan nogometaš, koji je nastupao za Ibizu.

Santi Mina je u trenucima kada je počelo suđenje bio član Celte, koja je odmah reagovala i suspendovala ga. Bivši mladi španski reprezentativac osuđen je na četiri godine zatvora. Inače, zločin je počinio još dok je nastupao za Valenciju.

Iako je oslobođen optužbi za seksualni napad za koji je tužitelj tražio osam godina zatvora, osuđen je za seksualno zlostavljanje koje, između ostalog, uključuje i zabranu prilaska na 500 metara od žrtve u periodu od 12 godina i novčanu kaznu od 50.000 eura.

Njegov nekadašnji saigrač i današnji igrač Ibize David Goldar, koji je bio suučesnik, oslobođen je optužbi jer on je, za razliku od Santija, imao odobrenje žrtve za seksualni čin.

Oglasi

27-godišnjaku još nije potvrđena kazna zatvora, pa je u međuvremenu igrao u Saudijskoj Arabiji za Al-Shabab, a ovog ljeta mu je istekao ugovor sa Celtom.

Pojavila se iznenada ponuda Sampdorije, koja je prošle sezone ispala iz Serije A, a igrač je bio sve dogovorio kako bi zaigrao u timu iz Đenove. Međutim, žestoki pritisci od strane navijača doveli su do toga da uprava kluba na kraju otkaže saradnju Mini.

Jedan od kritičnih glasova koji je govorio u tom pogledu bio je Christian Tuttino, sin Paola, koji je 70-ih godina nastupao za Sampu:

"Nikada nisam kritikovao uprave zbog kupovine igrača, pogotovo ako još nisam vidio kakav je na terenu. Ali potpisivanje ugovora s igračem koji je već osuđen za jedan od najgorih zločina koje čovjek može počiniti, čak i ako je žalba u toku, čini mi se kao velika pogreška".

Osim Tuttina, bilo je mnogo navijača koji su poslali Andreu Radrizzanija, vlasnika kluba, da se snažno protive potpisivanju ugovora s galicijskim napadačem, kojem sada preostaje da traži novu ekipu.

U sličnoj situaciji našao se i mladi Englez Mason Greenwood, koji je bio optužen za silovanje i fizički napad na partnericu, ali je ona kasnije sve povukla i on je oslobođen optužbi. Ipak, njegov klub Manchester United ne računa više na njega, te ga je poslao na posudbu u Getafe.

Ta vijest obradovala je jedan dio navijača iz predgrađa Madrida, dok se drugi uveliko protive potpisivanju ugovora sa igračem koji je optuživan za zlostavljanje djevojke koja mu je ovog ljeta rodila dijete i koja ga je čak bodrila danas na prvom treningu u dresu Getafea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi