Zvijezda La Lige osuđena na četiri godine zatvora! Presudila mu "njena uska odjeća"

Bio je idol djeci u Vigu

Zvijezda La Lige osuđena na četiri godine zatvora! Presudila mu "njena uska odjeća"

Edmir Škorić

Nedavno je počelo suđenje nekada velikom talentu španskog nogometa, a sada mu je izrečena kazna - četiri godine zatvora.

Santi Mina je optužen da je 2017. godine u Mojacaru (Almeria) sa Davidom Goldarom, igračem Ibize, seksualno napastovao žensku osobu. Žrtva je svjedočila protiv njih dvojice. Navodi se da je do seksualnog čina došlo u kombiju kada je žrtva s Doledarom imala dobrovoljni odnos, dok ju je Mina seksualno napastvovao.

Detektiv koji je vodio slučaj je kazao da je djevojka nosila suknju i usku odjeću te da je i konzumirala alkohol, što na kraju ne mijenja činjenicu da je Mina prekršio zakon i da mora da odgovara za svoje nedjelo.

Javni tužitelji za Minu su tražili 10 godina zatvora te zabranu prilaska na 500 metara u periodu od 10 godina, ali mu je u konačnoj presudi izrečena kazna od četiri godine zatvora zbog seksualnog napada, a ne zbog "seksualnog zlostavljanja", kako ga se prvobitno teretilo. Uz to mora da plati žrtvi 50.000 eura, a narednih 12 godina zabranjen mu je prilazak na 500 metara.

Njegov prijatelj David Goldar je oslobođen optužbi. Inače, pokušavali su na sudu branioci Mine objasniti da je imao pristanak djevojke za seks, ali su te tvrdnje bile uzaludne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mina je karijeru počeo u Celti, prije sedam godina ostvario je veliki transfer u Valenciju, a u Vigo se vratio prije tri sezone. Prošao je i sve omladinske selekcije Španije.

Bio je idol djeci u Vigu, obožavajn i cijenjen igrač u Španiji, ali i širom Evrope, a sada će ga vječno obilježiti seksualni napad na djevojku jer je njegov imidž značajno narušen. Uostalom, godinama će umjesto da igra nogomet ležati u zatvorskoj ćeliji...

Top Komentari

King_Kenny
...kad pica zamirise i mala glava preuzme razmisljanje to moze da bude opasno.
1 4
Sanska_Prangija
Pocrnuo na maledivima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije