Santiago Bernabeu više nije Realov trajni dom: Kraljevi iznenadili odabirom stadiona za novu sezonu

Već saopšteno UEFA-i i La Ligi

Santiago Bernabeu više nije Realov trajni dom: Kraljevi iznenadili odabirom stadiona za novu sezonu

A. Čaušević

Real Madrid u novoj sezoni neće igrati na stadionu Santiago Bernabeu, prenosi Marca.

List tradicionalno blizak Realu je saopštio kako su u taboru novog prvaka Španije odlučili da i dalje igraju na stadionu Alfredo di Stefano gdje su igrali proteklih mjeseci.

Stadion Santiago Bernabeu će uskoro biti spreman za odigravanje utakmica, novi travnjak se već postavlja, ali su u Realu odlučili da ostanu na stadionu smještenom u kampu Valdebebas.

Kraljevi su svoju odluku već saopštili La Ligi te UEFA-i pa će tako po prvi put u klupskoj historiji Real neki domaći meč moderne Lige prvaka igrati van stadiono Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za očekivati je da Real promijeni odluku kada UEFA ili La Liga dozvole povratak navijača na teren, ali teško je vjerovati da se to desi uskoro.

Inače, stadion Alfredo di Stefano ispunjava sve tehničke uslove koje je postavila UEFA. Na ovom stadionu će 6. septembra u Ligi nacija Španija dočekati Ukrajinu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi