Kada Ronaldo zvuči previše samouvjereno onda je bahat, a kada isto uradi Lewandowski onda je pošten

Ko ima pravo?

Kada Ronaldo zvuči previše samouvjereno onda je bahat, a kada isto uradi Lewandowski onda je pošten

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je najpopularniji fudbaler današnjice, ali bez obzira na to sjajni Portugalac ima veliki broj kritičara koji pomno prate svaku njegovu izjavu.

Cristiano Ronaldo je najpopularniji fudbaler današnjice, ali bez obzira na to sjajni Portugalac ima veliki broj kritičara koji pomno prate svaku njegovu izjavu.

U 2020. godini po prvi put od utemeljenja Zlatne lopte neće biti dodijeljena ova prestižna nagrada, a apsolutni gubitnik takve odluke je definitivno Robert Lewandoski.

Sjajni Poljak je s Bayernom osvojio sve što se može osvojiti, u sve to imao je fantastičan individualni učinak. Na 47 mečeva uspio je zabiti čak 55 golova.

"Sebi bih uručio Zlatnu loptu. Osvojili smo sve što se moglo osvojiti i bio sam najbolji strijelac u svakom takmičenju. Svaki drugi igrač da je u mojoj poziciji bi dobio tu nagradu", izjava je sjajnog Poljaka koji razmišlja potpuno ispravno u ovoj situaciji.

Međutim, kakve reakcije su bile 2017. godine na sličnu izjavu Cristiana Ronalda kada je kao igrač Reala pokorio Evropu i svijet te dobio Zlatnu loptu. Potpuno drugačije.

"Ja sam najbolji igrač u historiji fudbala", bez ustručavanja rekao je Ronaldo u intervjuu za France Football nakon što je primio nagradu pa opisao trenutak u kojem je shvatio svoj potencijal.

"Kada sam igrao u Manchester Unitedu s Giggsom, Ferdinandom, Van Nistelrooyjem i drugim velikanima, odjednom sam shvatio: I ja sam dovoljno talentovan da bih mogao osvojiti Zlatnu loptu! To sam osvijestio odmah na početku karijere na Old Traffordu."

"Poštujem svačije mišljenje, ali nikada nisam vidio igrača boljeg od mene. Mislim da niti jedan nogometaš nema sposobnosti kakve ja imam, niti jedan nije toliko kompletan: igram s obje noge, brz sam, snažan, dobro igram glavom, zabijam, asistiram..."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ima onih koji preferiraju Neymara ili Messija, ali ja vam kažem, niti jedan nije kompletniji igrač od mene", govorio je tada Ronaldo.

Mnogi su tadašnju izjavu Portugalca protumačili kao prepotentnu i bahatu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Stvar je u tome što je Lewandovski upravu dok Ronaldo nije upravu kada za sebe kaže da je najbolji igrač ikada. Zato će Ronaldo opet biti popljuvan kada izjavi nešto slično dok Levandovskog niko neće pljuvati čak i da svaki dan izjavljuje da je zaslužio ZL. Ronaldo je bio dobar kada je igrao u Realu sa Modrićem, Kroosom, Baleom, Marcelom, Ramosom, Benzemom itd, osvojili 3 zaredom LP, a Ronaldo davao po 15,16,17 golova, a sada u juventusu bez tih suigrača ne može da prođe ni osminufinala, a u ligi prvaka daje po 4-5 golova. Ronaldo može biti najbolji jedino kada je okružen sa po 6-7 vrhunskih suigrača
9 14
Jupp
Ronaldove izjave jesu bahate ali takodjer su i cinjenice.. ali ni slicne Lewinim izjavama, ovaj prica kako je najbolji fudbaler svih vremena, da mu nema niko ravan, dok je Lewa samo rekao da je zasluzio zlatnu loptu, kao sto i jeste..
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi