Bulić potvrdio: Santos odbio Debrecen, u ovoj sedmici biće poznato ime novog kluba sjajnog Brazilca

Nakon odlične sezone u Željezničaru

Bulić potvrdio: Santos odbio Debrecen, u ovoj sedmici biće poznato ime novog kluba sjajnog Brazilca

Adnan Beganović

Sjajni brazilski ofanzivni fudbaler, sada već bivši igrač Željezničara, Santos Rodrigues Clarismario na svome stolu je imao ponudu sedmerostrukog mađarskog prvaka Debrecena. No, odlučio ju je odbiti, a u narednim danima će biti poznato gdje će nastaviti karijeru.

Brazilski krilni napadač Santos Rodrigues Clarismario je nastupajući za Željezničar odigrao sjajnu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Mladi 21-godišnji krilni napadač je odigrao 30 prvenstvenih utakmica i pritom je postigao osam pogodaka kojima je dodao i četiri asistencije.

A, njegove dobre igre nisu ostale nezapažene i s obzirom da je sa Željezničarem imao jednogodišnji amatetrski ugovor odlučio je "podići sidro".

Nekoliko klubova je na adresu njegovih agenata poslalo službene ponude, a posljednji u nizu je mađarski Deberecen, no Santos je u dogovoru sa ljudima koji brinu o njegovj karijeri odlučio odbiti ponudu.

Potvrdio je to za SportSport.ba i Santosov agent, Stefan Bulić.

Oglasi

"Istina je, Debrecen je prije nekoliko dana poslao službenu ponudu. No, zajedno sa Santosom smo je odlučili odbiti, a iduće sedmice bi trebalo biti poznato gdje će nastaviti karijeru", kratko je istakao Bulić.

Dodajmo da je Santosa bosanskohercegovačka javnost upoznala u sezoni prije nedavno završene kada je nosio dres Rudar Prijedora, a na Grbavici je 21-godišnji Brazilac igrački "eksplodirao".

Allyson mijenja Santosa

Očekivano, s obzirom da mu je istekao ugovor, Santos se nije pojavio na prozivci Željezničara, a s obzirom na sjajno iskustvo sa ovim Brazilcem, struka Plavih odlučila je njegov odlazak nadoknaditi njegovim sunarodnjakom.

Naime, na probu je u Željezničar stigao krilni brazilski fudbaler Alyson, koji je u prošloj sezoni nastupao za hrvatskog niželigaša Neretvanac iz Opuzena gdje je bio najbolji igrač.

Allyson je u kratkom periodu oduševio struku Željezničara. Otputovao je na pripreme, a po dolasku u Sarajevo potpisat će dvogodišnji ugovor.

Top Komentari

gogs
Odbio al u qrcu, ovaj klosar mu samo dize cijenu ofucanom metodom
3 1
user1613662710
Kako je krenulo molit ce on Zelju da ga prime nazad
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi