Santos i službeno AEK-ov: Potpisao ugovor na dvije plus godinu
FOTO: Santos i Bulić na terenu stadiona AEK-a nakon potpisivanja ugovora

Pridružio se bh. reprezentativcima

Santos i službeno AEK-ov: Potpisao ugovor na dvije plus godinu · Zvanično

A. Beganović

Clarismario Santos Rodrigues je od danas i službeno novi igrac AEK Larnace. Santos je sa kiparskim klubom potpisao ugovor na dvije godine uz mogućnost produženja za još jednu.

Clerismario Rodrigues Santos je i službeno novi igrač AEK Larnace s Kipra.

Nekadašnji fudbaler Željezničara i u prošloj sezoni jedan od najboljih fudblaera Premiejr lige, jučer je u pratnji agenta Stefana Bulića doputovao na Kipar gdje je bio podvrgnut ljekarskim pregledima.

Nakon što ih je uspješno prošao danas je potpisao dvogodišnji ugovor na dvije godine uz mogućnost produženja za još jednu, a finansijski detalji nisu poznati.

Transfer je potvrdio i kiparski klub na svojim društvenim mrežama, a u ovom klubu očekuju da Sasntos opravda epitet pojačanja.

Oglasi

Brazilski ofanzivni fudbaler će se tako pridružiti bosanskohercegovačkim reprezentativcima Kenanu Piriću i Hrvoju Miličeviću, koji su u prošloj sezoni bili ponajbolji igrači kiparskog kluba.

Santos u društvu Bulića i sportskog direktora AEK-a

Inače, nakon što mu je istekao ugovor sa Željezničarem, Santos je na svom stolu imao nekoliko ponuda, a najkonkretnije su bile iz Bodo Glimta i Debrecena što je za SportSport.ba potvrdio i njegov agent.

"Istina je, Debrecen je prije nekoliko dana poslao službenu ponudu. No, zajedno sa Santosom smo je odlučili odbiti, a iduće sedmice bi trebalo biti poznato gdje će nastaviti karijeru", kratko je prije 15-ak dana istakao Bulić.

Dodajmo i da je Santos u prošloj sezoni za Željezničar odigrao 30 utakmica i da je pritom postigao osam pogodaka kojima je dodao i četiri asistencije.

Prije Željezničara, u Bosni i Hercegovini je nastupao za Rudar Prijedor i već na njegovim prvim susretima je bilo jasno da se radi o fudbaleru koji se neće dugo zadržati u Premijer ligi.

Top Komentari

Drakula
Samo nek zeljkan nije zaradio ni racune za vodu
1 1
user1675926959
Hahahqhqhq Bekim Dino Pašalić za sirotinju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi