Ponajbolji igrač Željezničara dobio brojne poruke od navijača, ali da li oni ipak traže nemoguće?

Santos ima ponude, pa bi mogao napustiti Grbavicu

Ponajbolji igrač Željezničara dobio brojne poruke od navijača, ali da li oni ipak traže nemoguće?

E. Škorić

Prije ili kasnije dođe trenutak za rastanak, ali navijači Željezničara žele da to ne bude baš sada kada je tim izborio Evropu.

Brazilski nogometaš Santos Rodrigues Clerismario potpisao je za Plave prošlog ljeta. Stigao je iz Rudar Prijedora da pokrije krilne pozicije i s vremenom postao neizostavan član prvih 11.

Mladi 21-godišnji Brazilac bio je jedan od ključnih u ostvarivanju cilja i plasmana u Evropu, pošto je na 30 premijerligaških mečeva dao osam golova uz četiri asistencije. Posljednji gol dao je u nedjelju na Tušnju u pobjedi nad Slobodom (2:1) koja je na kraju obezbijedila timu treće mjesto i kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

To je lako i posljednja njegova utakmica u dresu Željezničara, jer je sada slobodan igrač, a postoji niz timova koji ga planiraju angažovati i koji mu nude ono što sarajevski tim teško da može ponuditi.

No, navijači tima sa Grbavice vjeruju da će Santos nakon izborene Evrope promijeniti mišljenje i da će na koncu velike ljubavi i zajedništva između igrača i navijača donijeti odluku o ostanku barem još jednu sezonu.

Oglasi

Nakon što je na Instagram profilu danas postavio objavu sa fotografijom proslave gola u društvu Semira Štilića, te snimak svog gola sa Tušnja, usliejdile su brojne reakcije navijača koji od njega traže samo jedno - da ostane.

Uostalom, sinoć mu se skandiralo na dočeku igrača sa Tušnja da ostane. "Ooooo Santos ostani", pjevali su navijači, a Brazilac je osjetio veliku ljubav, no da li će to na kraju biti dovoljno...

Ovaj mladi nogometaš za kratko je vrijeme postao miljenik Grbavice, ali uprava Željezničara morat će se dobro potruditi ako planira da ga zadrži.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponude koje dobija Santos iz regiona i šire neće biti lako zanemariti, on ih sa predstavnicima pažljivo promatra, ali istovremeno osjeća veliku ljubav prema Željezničaru i ne bi bilo iznenađenje da odluči još neko vrijeme biti stanovnik Sarajeva i Grbavice.

Ponikao je u Fluminenseu, a na ljeto 2019. godine stigao je u Evropu kada je potpisao za NK Dubrava iz Zagraba. Igrao je za Kozarsku Dubicu, a potom je u martu 2021. godine potpisao za Rudar iz kojeg je kasnije stigao u Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ukradite broj za poplave na pomozi ba pa ga zadrzite. Ugasili se dabogda bagro narkomanska
2 4
Skender
Eto njega u FK Sarajevo. Trebali smo ga lani dovesti ali oni nasi strucnjaci pojma nejmaju. Sada je sansa dovesti tog igraca jer je slobodan.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi