Znaju da je ova utakmica najvažnija: Pokušali su im blokirati put, ali to nije bilo pametno

Navijače Atletica ne možete zaustaviti

Znaju da je ova utakmica najvažnija: Pokušali su im blokirati put, ali to nije bilo pametno

Edmir Škorić

Josimar Junior, vođa Galoucure, najveće organizaovane bazenavijača Atletico MG-a, objavio je niz priča na Instagramu u kojima se vide članovi organizacije kako probijaju blokade na putu BR-381, koja im je onemogućavala putovanje ka Sao Paulu.

Atletico Mineiro večeras gostuje Sao Paulu (1:30 iza ponoći po našem vremenu) u 35. kolu brazilskog prvenstva i to je jako bitna utakmica u borbi za direktan plasman u Copa Libertadores.

Atletico je sedmi sa 51 bodom, Sao Paulo osmi sa bodom manje. Osmoplasirani tim prvenstva otpada i neće igrati ni kvalifikacije a ni grupnu fazu Copa Libertadoresa, dok je Atletico na sedmom mjestu koje vodi u kvalifikacije, ali boriće se i za šesto mjesto koje donosi direktan plasman u grupnu fazu južnoameriučke Lige prvaka.

Stoga su put ovog gostovanja krenuli navijači Atletico-MG kako bi dali podršku svojim igračima, ali su na putu imali prepreke.

Put je bio blokiran od strane pristalica Jaira Bolsonara, poraženog kandidata za predsjednika Brazila, ali su pripadnici ove navijačke grupe na sve načine uklanjali blokade. Palili su razne stvari na putu, pravili potpuni haos.

Josimar Junior je sve to objavljivao na društvenim mrežama, te je poručio da njemu i drugovima apsolutno ništa neće stati na put i da ih ništa ne može spriječiti da večeras bodre svoj tim u jednoj od ključnih utakmica u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi