Saopštenje FK Sloboda: Dajemo apsolutnu podršku MUP-u Tuzlanskog kantona

Oglasili se nakon nemilih događaja

Saopštenje FK Sloboda: Dajemo apsolutnu podršku MUP-u Tuzlanskog kantona

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

U 20. kolu m:tel Premijer lige BiH u subotu se igrao tuzlanski derbi između Slobode i Tuzla Cityja, a završen je podjelom bodova 1:1.

Predragović je lijepim golom doveo u vodstvo Slobodu u 36. minuti, da bi Tuzla City izjednačio preko Mehanovića već na otvaranju drugog poluvremena.

Ipak, fudbalsku predstavu zasjenila su ružna dešavanja poslije utakmice kada je došlo do sukoba, a jedno lice je i uhapšeno.

Povodom toga, FK Sloboda je objavila saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti i bez izmjena.

"Usljed nemilih dešavanja koja su se dogodila nakon posljednje utakmice Fudbalskog kluba „Sloboda” i Fudbalskog kluba „Tuzla City”, želimo prije svega da kažemo da osuđujemo svaki vid nasilja.

Dajemo apsolutnu podršku MUP-u Tuzlanskog kantona i pozivamo pripadnike MUP-a da sankcionišu svakoga ko odluči da remeti javni red i mir ili uznemirava druge.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbalski klub „Sloboda” je klub sa dugogodišnjom tradicijom i bogatom historijom, koji kao takav predstavlja ponos grada Tuzla. Shodno tome, želimo istaknuti da stalno radimo na afirmisanju sportskog duha, prije, tokom, ali i nakon utakmica. Kao klub koji njeguje sportske vrijednosti, FK Sloboda se ne identifikuje sa nasilničkim i nesportskim ponašanjem pojedinaca, stoga bi svaki vid nasilnog ponašanja trebao biti prepoznat i sankcionisan, a kodeks ponašanja i kućni odgoj je nešto što svaki pojedinac nosi sa sobom", napisali su iz FK Sloboda.

Posted by FK Sloboda Tuzla on Tuesday, March 1, 2022
Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crnoicrveno
ANEKS 7
3 3
zgembo.popuslic
Nevezano za ovaj incident jer nisam bio na stadionu al uvijek me nervira kad jedna strana optuzuje drugu da je ona kriva. Dok je god tako i dok ne pogledamo istini u oci uvijek ce nam se ovo desavati jer ti pojedinci koji to rade znaju da ce klub ili navijacka skupina stati iza njih, tj. da nece osuditi njihovo ponasanje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi