Kada novac namami: "Nisam primio platu godinu, sve sam izgubio, ne mogu platiti ni školu djeci..."

Nalazi se u najboljim fudbalskim godinama

Kada novac namami: "Nisam primio platu godinu, sve sam izgubio, ne mogu platiti ni školu djeci..."

Admin Čaušević

Bogat i unosan ugovor, ogromna plata koja znači i osiguran lagodan ostatak života često su mamac za mnoge fudbalere. 

Kina, Saudijska Arabija, MLS, Katar, UAE su samo neke od "egzotičnih" destinacija gdje fudbaleri na vrhuncu odlaze iz jednog razloga, a to je zarada.

Ljubiteljima Serije A je itekako dobro poznato ime Saphira Taidera, bivšeg igrača Intera i Bologne koji su na njegove transfere potrošili oko 10 miliona eura.

Alžirac s francuskim pasošem je prije nekoliko sezona slovio za sjajnog veznjaka, međutim sada prolazi kroz pravi košmar.

Prije četiri godine je odlučio da napusti Seriju A te potpiše za Montreal iz MLS-a. U oktobru 2020. godine otišao je u Saudijsku Arabiju, tačnije u ekipu Al-Aina.

Oglasi

Prva dva mjeseca su bila odlična, osjećao se kao u raju. Plata redovna i sjajna zarada. Nakon toga je počeo pakao. Sada je u situaciji da nema novca za školarinu svojoj djeci.

"Članovi uprave Al-Aina kontaktirali su mog brata i dogovorili smo transfer potpisivanjem ugovora 16. oktobra 2020. Dobio sam uplatu za samo dva mjeseca, novembar i decembar", rekao je Taider za Goal.com

"Nisam primio platu od januara 2021. U martu 2021. kontaktirao sam predsjednika Al-Aina Mazena Al Zahrranija i on mi je obećao da ću primati platu sa zakašnjenjem.
Čekao sam do 21. augusta 2021. i onda sam raskinuo ugovor, tužio sam klub pred FIFA-om i pobijedio", dodaje.

"Sada mi Al-Ain duguje 6 miliona eura. Trenutno sam slobodan i mogu potpisati s bilo kojim drugim klubom. Sve sam izgubio i ne mogu platiti stanarinu, ili školarinu djeci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mnogo puta sam pokušao kontaktirati predsjednika Al Aina da dobijem svoj novac, ali nikad mi nije odgovorio."

Ova priča je potresla mnoge fudbalere, među njima je i zvijezda Manchester Cityja, Riyad Mahrez. Međutim, Taiderova slučaj još uvijek nije okončana.

Top Komentari

Thierry.Henry
Ubij se..Ako ti sa tiim parama iz Serie A i iz SAD nisi ustediio da imas za zivot 10 mjeseci da Zivis ,jer kako Sam Skonto 10ak.mjeseci nisi primio Platu i Evo sad nemas za djece za kirije za skole itd .Pa sta da zavrsis karijeru za 2 godine .. Ako je istina naravno!
9 1
KIKSERI
ovako ćemo i mi sakupljati pare za džeku kada mu amra sve uzme
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi