Sarajevo bez primljenog pogotka, Krupa prkosi vječitim rivalima

Premijer Omladinska liga BiH za pionire

Sarajevo bez primljenog pogotka, Krupa prkosi vječitim rivalima

Samir Mlaćo, foto: A. Berbić

Mnogo uzbuđenja u sedam kola donijela je nova sezona Premijer Omladinske lige BiH za pionire. Lider je FK Sarajevo sa 19 osvojenih bodova i gol razlikom 25:0. 

Bordo nade igraju sjajno, a prvi pratilac im je FK Krupa koja ima samo tri boda manje.

Momci iz okoline Banja Luke su upisali pet pobjeda, te po jedan remi i poraz.

Sjajnu pionirsku generaciju ima i ljuti rival bordo kluba FK Željezničar. Plavi imaju 15 bodova, ali i utakmicu manje, pa bi eventualnom pobjedom došli na bod komšijama.

Sloboda ima 11 osvojenih bodova, Zvijezda 09 deset, a po osam Zrinjski i Radnik. Mostarci imaju i utakmicu manje. Na dnu je GOŠK bez osvojenog boda, dok pet bodova ima Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Kada je lista strijelaca u pitanju, otvaranje sezone iz snova definitivno ima perspektivni član lidera FK Sarajevo Nermin Bijelonja koji je u sedam kola postigao 12 pogodaka. Hamza Hadžiavdić iz Zvijezde 09 je dodao osam, a jedan od najzaslužnijih za sjajne igre Krupe Aleksandar Gavrić na svom kontu ima sedam pogodaka.

Mešič Aldin iz FK Sarajevo je dodao šest, a jedan manje Ljubiša Cvijanović iz FK Radnik Bijeljina.

Top Komentari

DamirT
Matematika na nivou obdanista.Kaze Zeljeznicar ima 15 bodova i utakmicu manje,a ako pobijedi imat ce bod manje od Sarajeva koji ima 25 bodova
0 10
Jadnimi
19 bodova i 25 golova
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti