Objavljeni sastavi za derbi na Koševu

Bez većih iznenađenja

Objavljeni sastavi za derbi na Koševu

Edmir Škorić

Na stadionu Koševo od 20:45 sati igra se derbi 27. kola Wwin lige BiH, a snage će odmjeriti Sarajevo i Borac.

Lider Borac gostuje na najvećem bh. stadionu, ali sada je pod određenim pritiskom jer je Zrinjski danas pobjedom nad Slogom smanjio zaostatak na samo četiri boda

S druge strane, Sarajevo nastavlja borbu za Evropu i želi da pobijedi lidera i da mu se na neki način revanšira za eliminaciju iz Kupa.

Duel na Koševu sudi Mirza Kazlagić iz Cazina, a pomoćnici su mu Sreten Udovičić iz Prijedora i Hasan Nanić iz Bužima. Četvrti sudija je Luka BIlbija iz Prijedora.

Trener Sarajeva Simon Rožman odabrao je sljedećih 11: Iliev, Buljubašić, Čataković, Kyeremeh, Julardžija, Beganović, Soldo, Kapetanović, Aničić, Đuričković i Mustafić. Nema suspendovanog Radovića, a neke zvijezde poput Hasića, Renana Oliveire i Harisa Duljevića ostale su na klupi.

Oglasi

U odnosu na prošlu utakmicu sa Željezničarom, gotovo da nije bilo promjena, jedno je Kapetanović "upao" u prvu postavu.

Borac igra u sastavu: Milošević, Jokić, Ćelić, Grahovac, Herera, Vuković, Kvržić, Blagaić, Nižić, Marčetić i Hrelja.

Posljednji duel Sarajeva i Borca je prekinut zbog izaslak igrača i stručnog štaba sa terena, pa je pobjeda pripala gostima službenim rezultatom 3:0.

Sarajevo je žestoko kažnjeno, pa će sigurno i sada biti 'vatreno' na najvećem bh. stadionu. Navijači Sarajeva pozvali su sve svoje članove da dođu u što većem broju, ali i kritikovali MUP KS.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, navijači Borca neće moći prisustvovati ovoj utakmici, te su iz UNFKS - Horde zla naveli da se radi o nesposobnosti u organizaciji MUP-a KS.

"Fudbal se igra zbog navijača", između ostalih poruka je Hordi zla koji su se oglasili putem zvanične stranice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dsimic
Što Mirza navlači za Banjaluku,prirodno...???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi