Dio navijača Sarajeva pokušao je ući na teren

Nezadovoljni suđenjem

Dio navijača Sarajeva pokušao je ući na teren

Edmir Škorić

U toku je derbi 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u kojem se na stadionu Koševo sastaju Sarajevo i Borac.

Duel je počeo u 20:45 sati, a osjeti se velika napetost od samog početka. Na tribinama je veoma burno, pa je jedna grupa domaćih navijača pokušala da uđe na teren, ali su zaustavljeni od strane zaštitara i policije.

Nezadovoljni ssu domaći navijači suđenjem Mirze Kazlagića, kojeg su izviždali, a u jednom trenutku su poletjeli prema terenu. Zaustavljeni su, a potom su u blizini tog dijela tribine stigli brojni članovi specijalne policije, koji su večeras na visini zadatka.

Što se same utakmice tiče, Borac je imao stopostotnu šansu u 12. minuti, potom su se redale šanse za Sarajevo, ali nakon 25 minuta igre mreže miruju, iako su sve prilike da ćemo vidjeti neki gol večeras.

Borac je pod pritiskom jer se Zrinjski primakao na samo četiri boda nakon današnje pobjede nad Slogom, a Bordo momcima je neophodna pobjeda u borbi za Evropu.

Inače, nedostaju navijači Borca, kojima je odlukom MUP-a Kantona Sarajevo zabranjen dolazak, a navedeno je da je to iz sigurnosnih razloga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošla utakmica Sarajeva i Borca na istom stadionu je prekinuta tako što su u samom finišu domaći napustili teren nezadovoljni suđenjem Matea Muse iz Čitluka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Mirzino dijete u parizeru aBd
2 4
Ecosport
Kreteni, da ste ušli u teren, Njanjajevo bi bilo izbačeno u treću ligu. Ionako vam visi kazna još veća. Pojma nemate.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi