FK Sarajevo pripreme u Sloveniji okončao porazom

Celje bilo bolje

FK Sarajevo pripreme u Sloveniji okončao porazom

H. Zilić

Sarajevo je pripreme u Sloveniji okončalo prijateljskom utakmicom protiv Celja.

Konačan rezultat je glasio 0:2 za tim iz Slovenije.

Bordo tim bolje otvara meč i prijeti preko Čatakovića, odbrana Celja je to blokirala.

Nakon toga, slovenski tim lagano preuzima kontrolu nad utakmicom, a radovali su se u 18. minuti kada je Zec nakon kornera pogodio za 0:1.

Nakon gola Sarajevo je stalo teško je dolazilo do prilike, a još jedan prekid bio je koban za izabranike Feđe Dudića u 37. minuti kada je Vuklišević pogodio za 0:2.

Do kraja prvog poluvremena Mulahusejnović je imao šansu za Sarajevo, šutirao je pored gola.

Oglasi

Na startu drugog poluvremena dvije prilike pred oba gola. Prvo je Mujakić blokirao pokušaj fudbalera Celja, a tri minute kasnije Džafić je propustio izglednu priliku za Sarajevo.

Janjičić u 67. minuti pogađa prečku gola Sarajeva, dosta sreće za Bordo tim u tim trenucima utakmice. Četiri minute kasnije šansa za Sarajevo, Čirjak je sjajno šutirao nakon proigravanja Suljića, lopta je otišla malo pored gola.

Pred kraj meča Sarajevo je imalo veliku priliku preko Trake, ali ostalo je 0:2 što je bio i konačan rezultat ove prijateljske utakmice.

Sarajevo - Celje 0:2 (/Zec 18', Vuklišević 37')

SARAJEVO: Šahinović, Aničić, Mujakić, Mulalić, Tomašević, Ramić, Čirjak, Čataković, Kobiljar, Džafić, Mulahusejnović.

CELJE: Rozman, Morozov, Vuklišević, Zec, Ajhmajer, Zabukovnik, Svetlin, Kouter, Janjičić, Ikwuemesi, Gbamble.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaliopi
Vjerujem da niko od ovoh sto su komentarisali tekmu nije istu gledao, Sarajevo jako dobro stajalo u prvom i početku drugog, imali su posjed, falio je zadnji pas al isto tako Celje nije napravilo skoro nista prema naprijed a golove su postigli iz prekida, ne znam stvarno čemu ismijavanje ikoga, Celje igra Evropu ako sam dobro upratio, dobra ekipa.
18 10
Mackintosh
hahahahahahahahahahahahahahahaha
15 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti