Superiornost bordo boje

Sarajevo najbolje na svim poljima

Superiornost bordo boje · Komentar

Admin Čaušević

Sarajevo je jesenju polusezonu završilo rutinskom pobjedom nad Slobodom te tako potvrdilo dominaciju u bh. fudbalu koja traje već neko vrijeme. 

Ukoliko bi se u bh. fudbalu riječi koje iskazuju nadmoć jednog tima nad drugim imali boje, onda bi u 2020. godini riječ superiornost definitivno bila bordo boje.

FK Sarajevo je u ovom trenutku jednostavno u svakom segmetnu ispred svih. Organizacijski, logistički, administrativno te u onom najvažnijem - sportskom.

Iako godina na isteku zbog globalne situacije nosi epitet "užasne", navijači Bordo tima bi rado da se 2020. ne završi jer zaista mogu uživati u aktuelnom trenutku voljenog kluba.

U Titovoj 38b su stvari odlično posložene, sve fercvera. Jedan segment u stopu prati drugi. Rezultat svega toga su dešavanja na terenu gdje je Sarajevo iznad svih rivala.

Otići s devet bodova na zimsku pauzu do sada nikom nije uspjelo tako da su izabranici Vinka Marinovića već u prvom dijelu sezone odradili veliki dio posla.

Zimske pauze u Bosni i Hercegovini su poprilično dugačke, dosta toga se može desiti u tri mjeseca. Međutim, iz trenutne perspektive jedino sportski harakiri može ostaviti Bordo tim bez treće uzastopne titule prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon vrlo izvjesne potvrde dominacije na lokalnom nivou, navijači Sarajeva opravdano mogu razmišljati i o evropskom iskoraku, posebice nakon uvođenja Konferencijske lige pa će biti lakše doći do neke od grupne faze UEFA-inih takmičenja.

Ipak, ljeto i naredni evropski izazovi su poprilično daleko. Važno je ostati na zemlji, razmišljati od utakmice do utakmice, ići korak po korak, a to je ono što je Marinović u 2020. godini radio savršeno.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LevoKrilo
Samo pametno do kraja...Ni u kom slučaju se neopuštati....Naravno, zaboravio sam napisati ono što svi navijači F.K. Sarajeva vide, a to je dovesti dobrog špica.
31 1
Fcs
DOMINACIJA INSTITUCIJE !!!
23 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi