FK Sarajevo traži izlaz iz ogromne krize - Dolazi im tim kojeg su posljednjeg dobili u prvenstvu

GOŠK gostuje na Koševu

FK Sarajevo traži izlaz iz ogromne krize - Dolazi im tim kojeg su posljednjeg dobili u prvenstvu

Midhat Šljivak

FK Sarajevo izlaz iz rezultatske krize traži večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase protiv NK GOŠK Gabela.

Pet utakmica bez pobjede u prvenstvu Bosne i Hercegovine FK Sarajevo su odvojili od borbe za titulu prvaka, te znatno je ugrožen plasman u Evropu.

Prekid crne serije tim Simona Rožmana traži večeras na svom terenu protiv GOŠK-a iz Gabele koji je gost Bordo timu u 23. kolu Wwin lige BiH. Poznati su sastavi timova, a Rožman i Admir Adžem su odabrali ove igrače.

FK Sarajevo: Rogić, Buljubašić, Čataković, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Aničić, Đuričković, Mustafić.

NK GOŠK: Bobić, Čoko, Šuta, Skorup, Hasukić, Musilin, Šero, Ikić, Radenović, Batarelo, Gogić.

Na klupi Bordo tima su: Mehić, Matanović, Kyeremeh, Kapetanović, Nurković, Anđušić, Čelik, Pločo.

Oglasi

Na klupi GOŠK-a su: Vasilj, Harambašić, Nižić, Bradara, Miličević, Račić, Pobi, Čajić, Mihaljević, Šiško i Marasović.

Utakmice ovih timova u prvom dijelu sezone bile su veoma efikasne. Prvi meč odigran 2. septembra u Gabeli završen je podjelom bodova (2:2), da bi decembarski duel na Koševu Sarajevo riješilo u svoju korist rezultatom 3:0.

Ta pobjeda protiv GOŠK-a upravo je i posljednja u prvenstvu za Bordo tim. Uslijedila je velika kriza i samo jedan osvojen bod od mogućih 15.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo ovaj meč dočekuje na petom mjestu i s 34 osvojena boda, dok je GOŠK na osmom meču s 24 boda i ovom timu predstoji teška borba z a opstanak.

Glavni sudija meča je Sabrija Topalović iz Zenice. Pomoćnici su mu Hasan Nanić (Bužim) i Mirza Demir (Kakanj), a četvrti sudija je Mirza Kazlagić (Cazin).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Pomocne sudije Kazlagic i Naninc, dokazani sudije za Borac (pored Muse, Gigovica i Bilbije). Onaj Nanic iz Buzima treba se stidjeti prezimena ratnog heroja koje nosi. Dubre nas je u Banja Luci sa Musom unistilo i oteli pobjedu.
1 0
Klicko2
Nek se ugase
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti