Sarajevo ispustilo tri gola prednosti protiv Sparte

Veliki povratak praškog tima

Sarajevo ispustilo tri gola prednosti protiv Sparte

Midhat Šljivak

Juniori Sarajeva nisu uspjeli da savladaju Spartu iz Praga (3:3) u 2. kolu Cee Cupa koji se igra u glavnom gradu Češke.

Nakon što je tim Dženana Uščuplića u prvom kolu poražen od Palmeirasa (5:0), danas je Bordo tim pružio mnogo bolju igru. Imali su prednot od 3:0, ali je na kraju meč završen bez pobjednika, 3:3.

Već u 2. minuti meča Sarajevo je povelo. Sjajnu akciju završio je Haris Konjalić za prednost od 1:0.

Imalo je Sarajevo potom nekoliko dobrih šansi, a u 39. minuti su stigli do drugog gola. Nakon nove odlične akcije dosuđen je penal, odgovornost preuzima Đani Salčin i prekrasno panenkom pogađa za 3:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u 48. minuti Bordo tim je stigao i do trećeg gola. Novu grešku odbrane Sparte koristi Salčin i pogađa za 3:0.

Ipak, u ostatku meča Sparta je dominantnija. Preko Hapala dolaze do smanjenja vodstva od 1:2 u 66. minuti, a zatim Hložek u 75. minuti pogađa za 2:3 i potpuni povratak u meč.

Do kraja potpuna opsada gola Sarajeva. Domaći su krenuli po jedan bod, a do njega su došli u posljednjim trenucima meča preko Konopaseka.

Sutra će tim Dženana Uščuplića igrati protiv slovačke Nitre.

Cee Cup, 2. kolo:

Sparta - Sarajevo 3:3 (Hapal 66', Hložek 75', Konopasek 80+4'/ Konjalić 2', Salčin 39'p, 48')

Sparta: Janaček, Hucek, Šnajdr, Štetina, Szewieczek, Šimaček, Kolar, Vokrinek, Gabriel, Blaha, Zeman

FK Sarajevo: Demirović, Bradarić, Sabljica, Alić, Konjalić, Đokanović, Dervišagić, Salčin, Hasanović, Islamović, Mušić.

Klupa: Dizdarević, Čičkušić, Hasančić, Junuzović, Sojkić, Gusinjac, Nargalić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi