Juniori Akademije učestvuju na turniru "CEE CUP" u Pragu

Juniori Akademije učestvuju na turniru "CEE CUP" u Pragu

Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo od 25. jula učestvovati će na turniru „CEE CUP“, u gradu Pragu. Ovaj turnir već godinama okuplja ponajbolje omladinske ekipe uzrasta do 19 godina iz centralne i istočne Evrope.

Na ovogodišnjem turniru učestvuje 8 ekipa. U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo, nalazi se u grupi "A", zajedno sa FC Nitra (Slovačka), Palmeiras (Brazil) i Sparta Prag ( Češka Republika ) . U grupi B igraju Academia Sport (Rumunija), Slavia Prag (Češka Republika), Everton (Engleska) i Bešiktaš ( Turska ) .

Prva utakmica za naše juniore na rasporedu je u srijedu, 25.7. sa početkom u 12.30h, a protivnik je Palmeiras. Drugi susret grupne faze na rasporedu je u petak 27. jula, a FK Sarajevo će igrati protiv Sparte Prag u 10 sati. Posljednja utakmica grupne faze na rasporedu je u subotu 28.7. protiv Nitre od 12:30 sati.

U Prag je otputovalo sljedećih 18 igrača Akademije FK Sarajevo: Demirović, Dizdarević, Bradarić, Alić, Dervišagić, Salčin, Junuzović, Mušić, Islamović, Đokanović, Sabljica, Konjalić, Hasančić, Nargalić, Čičkušić, Sojkić, Gusinjac i Hasanović. Trener ekipe je Dženan Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Vrijedi istaći da selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo tradicionalno učestvuju na turniru “CEE CUP”, a u prošlogodišnjem izdanju Bordo klub je zauzeo četvrto mjesto u izuzetno kvalitetnoj konkurenciji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije