Sarajevo je najbolja bh. ekipa: Široki razbijen na Koševu, dupla kruna nikad bliže!

Finale Kupa BiH

Sarajevo je najbolja bh. ekipa: Široki razbijen na Koševu, dupla kruna nikad bliže!

Danas je na najvećem bh. stadionu odigran prvi duel finala Kupa BiH između Sarajeva i Širokog Brijega. Domaće Sarajevo je bilo bolje i slavilo pobjedu rezultatom 3:0.

Puno bolje su domaći ušli u susret. Izabranici Husrefa Musemića su odmah preuzeli inicijativu, ali je Široki zaprijetio na otvaranju preko Jurića. Njegov šut je otišao pored gola Sarajeva, a to je bilo sve od Širokog u prvom dijelu.

Igrala se deveta minuta kada je Sarajevo stiglo do vodstva. Odigrali su odličnu akciju domaći, Hebibović je uposlio Rahmanovića, a ovaj samo gurnuo loptu u mrežu Širokog za 1:0.

I nakon postignutog gola Sarajevo je bilo puno ofanzivnije, a u 22. minuti su domaći morali stići do 2:0. Ipak, Rahmanović je propustio veliku priliku.

Samo par minuta kasnije u velikoj šansi se našao i Ahmetović, ali promjene rezultat nije bilo.

Ipak, Sarajevo u finišu prvog dijela stiže do drugog gola. Kapić je odlično prošao i šutirao, a Bilobrk slabo reagovao, pa su domaći u 39. minuti stigli do 2:0.

Na odmor se otišlo rezultatom 2:0, da bi Sarajevo imalo novu odličnu šansu odmah na otvaranju drugog dijela. Rahmanović, međutim, nije dobro reagovao u sjajnoj poziciji, pa je Bilobrk odbranio njegov šut.

Iako je Sarajevo nastavilo sa sjajnom igrom i Široki se probudio u nastavku. Ipak, gosti nisu lako stizali do šansi, a jednu od boljih je imao Jurić u 69. minuti. Dobro je skočio nakon centaršuta Marića, ali je ipak šutirao preko gola.

Kako je vrijeme odmicalo, Široki je preuzimao inicijativu, dok su se domaći sve više povlačili i okretali odbrani svog gola.

Jurić se našao u opasnoj situaciji u 82. minuti. Malo je nedostajalo da stigne do jedne ispucane lopte i izbije sam pred golmana Sarajeva. Kovačević je na vrijeme istrčao, pa je mreža lidera bh. šampionata ostala netaknuta.

Kovačević je bio odličan i u 87. kada je zaustavio udarac Marića, dok je nekoliko trenutaka kasnije rezervista Šišić mogao postići treći gol za Sarajevo, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

Kolosalnu šansu je u 92. minuti imao Ćorluka nakon zbunjene rekacije odbrane domaćih, ali je njegov šut ipak u posljednji momenat izblokiran.

Samo par trenutaka kasnije Sarajevo istrčava fantastičnu kontru, Tatar šuta, lopta od Bilobrka dolazi do Mujakića koji pogađa za konačnih 3:0.

Na taj način je Sarajevo steklo ogromnu prednost pred revnaš meč finala Kupa BiH koji se za sedam dana igra na Pecari.

Polufinale Kupa BiH, prva utakmica:

Sarajevo - Široki Brijeg 3:0 (Rahmanović 9', Kapić 39', Mujakić 93')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Kapić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Tatar. Igrali su još: Velkoski, Šišić, Dupovac.

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Babić, Ćorluka, Jurić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin. Igrali su još: Marić, Ćorić, Stanić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Sta ti rade komisije ,komisije su zaspale ostale bez titule a gdje je ta titula, eno je kod divova, gorit ce Titova.
36 0
ibrahim51
Ja sam davno rekao Sarajevo ako Bogda uzima obadva trofeja.BiH je ovo nedostajalo. Jaki fudbalski klub Sarajevo. Ovako se igra fudbal u BiH. Veliku zaslugu za ovaj uspjeh ima Husref Musemic. Zar moze biti neko ko ovog covjeka ne voli.Molim dragog Boga da mu pudari zdravlja.
34 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi