Napadačka kriza na Koševu: Sarajevo bez gola u ligi i sa jednim bodom u drugom dijelu sezone

Očajan napadački učinak

Napadačka kriza na Koševu: Sarajevo bez gola u ligi i sa jednim bodom u drugom dijelu sezone

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sarajeva poraženi su večeras na Pecari od Širokog sa 1:0.

Aktuelni bh. prvak nije uspio osvojiti barem jedan bod iako su pola sata imali igrača više i stvorili su samo jednu izglednu šansu kada je Tino Sušić pogodio prečku.

Ekipa Vinka Marinovića je u popriličnoj krizi. U tri proljetna kola osvojen je samo jedan bod i to na Grbavici protiv Željezničara (0:0), te su pored večerašnjeg poraza na Pecari izgubili i na Koševu protiv Zrinjskog sa 1:0.

Jasno je da je Bordo tim u popriličnoj napadačkoj krizi. Tri kola bez postignutog gola i samo jedan osvojen bod u prvenstvu sasvim sigurno ne mogu usrećiti brojne navijače ovog tima jer je za bh. šampiona to jednostavno premalo.

Sreća je za Sarajevo što i konkurenti u borbi za vrh često kiksaju, pa je prednost u odnosu na ostatak tabele još uvijek sasvim solidna, a sada je prvi pratitelj upravo Široki sa pet bodova minusa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ofanzivni dio ekipe sa Koševa je očigledno veliki problem. Ovaj dio tima potpuno zakazao u drugom dijelu sezone i bez golova se jednostavno ne mogu ni očekivati bodovi. Jedini pogodak bordo tim je postigao u Kupu BiH kada su na Koševu porazili Zrinjski sa 1:0, a strijelac je bio Haris Handžić.

Marinović i stručni štab je pod velikim pritiskom i sigurno da će se nešto na Koševu morati mijenjati u narednom periodu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neka Mešanovića još 5 godina na lavoru. Samo od Husa uzimajte igrače i to će biti top. Kad Kovačevića prodate u Ajax dovedite Pirića hahahahahahahahahaaha.
1 5
Mustafa
Bez Tatara i Rahmanovića Sarajevo se može boriti sa Krupom za opstanak! Ove će godine naše Sarajevo zijaniti titulu u trećem krugu ! Glavni krivac za to je lopovska uprava koja je prodala najbolje što Sarajevo ima i otjerala najboljeg trenera na Balkanu- Husrefa Musemića! Uprava napoljeee! Marinović MARŠ u pm. !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi