Sarajevo na Velež u "šarenom" sastavu, Salčin ne može protiv "svojih"

U Mostaru derbi starih rivala

Sarajevo na Velež u "šarenom" sastavu, Salčin ne može protiv "svojih"

Admin Čaušević

Premijer liga se nastavlja derbijem starih rivala Veleža - Sarajevo.

Obzirom na historijat, tradiciju i rivalstvo u vrijeme bivše nam države dueli Veleža i Sarajeva su uvijek privlačili dosta pažnje zbog čega su je ova utakmica i poprimila popularni nadimak derbi Bosne i Hercegovine.

Uoči novog ligaškog duela Sarajevo je bolje plasirano sa 13 bodova, Velež ima tri boda manje, ali i jedan meča manje. Nema sumnje da nas očekuje zanimljiv susret.

Međutim, već sada je poznato da obje ekipe neće nastupiti u najjačim sastavima, ali to svakako ne bi trebalo umanjiti interes za mečom koji se igra u petak od 20 sati na stadionu Rođeni.

Đani Salčin neće moći igrati protiv "svog" Sarajeva jer je prilikom realizovanja posudbe dogovoreno da talentovani veznjak ne može igrati protiv Bordo tima.

Neigranje Mostarca će sigurno predstavljati hendikep za domaćina pošto se 21-godišnjak za kratko vrijeme nametnuo i pokazao zavidan kvalitet. Velež je u međuvremenu ostao i bez Dejana Georgijevića koji je otišao u Domžale.

I Sarajevo neće moći računati na svog najboljeg igrača. Nakon što su otklonjeni svi birokratski problemi Matthias Fanimo je pozitivan na koronavirus i morat će sačekati još neko vrijeme da se vrati na teren.

Kako sada stvari stoje gotovo pa sigurno u kadru neće biti Vicka Ševelja i Darka Lazića, dok još uvijek postoji šansa da se Mirku Oremušu i Krsti Velksokom produži radna dozvola. Krajnji rok je četvrtak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I trener Bordo tima Goran Sablić se nada da će se otkloniti prepreke oko radne dozvole kako bi ekipu mogao voditi sa klupe, a ne sa tribine ili iz tunela kao u dosadašnjem dijelu sezone.

Sarajevo je pauzu iskoristilo za odigravanje prijateljskog duela. Na Koševu je gostovaao novi Pazar te je odnio trijumf s 2:3. Na drugoj strani nakon napornog jula i augusta zbog domaćih i evropskih mečeva u Veležu su punili baterije za pakleni septembar gdje ih čeka šest utakmica. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CrveniBar
Mackintosh haj na tekmu da ti ****mo mater i mi i pitari
19 2
Zaccheroni
Dobro doslo Sarajevo i hajmo ih dobiti rođeni
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi