Sarajevo nakon poraza u derbiju dočekuje Borac, Zrinjski kući protiv Viteza
Plemići danas imaju šansu vezati dvije pobjede

Nastavlja se Premijer liga

Sarajevo nakon poraza u derbiju dočekuje Borac, Zrinjski kući protiv Viteza

Utakmicama između Krupe i GOŠK-a, odnosno Sarajeva i Borca danas počinje 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na Koševu će biti veoma zanimljivo jer ekipa koju sa klupe predvodi Husref Musemić želi isprati gorak ukus u ustima nakon poraza u gradskom derbiju od Željezničara sa 2:1 početkom sedmice. Osim toga, tim sa Koševa je pod imperativom pobjede ukoliko želi ostati u priključku sa liderom na tabeli.

S druge strane, Borac u Sarajevo dolazi u slaboj formi, a tim iz Banja Luke je na posljednjih šest mečeva Premijer lige BiH zabilježio samo jednu pobjedu. Banjalučani se trenutno nalaze na 8. poziciji, a eventualni bodovi sa Koševa bi im dali veliko samopouzdanje u borbi za gornji dio tabele.

U istom terminu (od 13.00 sati) u Krupi na Vrbasu domaća ekipa će ugostiti GOŠK. Krupa igra sjajnu sezonu, a na posljednje četiri utakmice ima tri pobjede, Trenutno se nalazi na 5. mjestu sa 29 osvojenih bodova, dok je njihov današnji rival tek 10-ti sa samo 13 bodova.

Naravno, GOŠK-u je svaka utakmica jako bitna i sigurno da se protiv Krupe danas neće olako predati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednjem meču dana Zrinjski će u Mostaru dočekati Vitez. Vitežani imaju samo jednu pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone, a u gostima još uvijek ne znaju kako izgleda uzeti jedan bod. U ekipi Zrinjskog vlada nešto bolja atmosfera nakon pobjede prije sedam dana protiv

Slobode sa 2:0, pa danas imaju priliku prvi put poslije dug vremena vezati dvije pobjede. Inače, Zrinjski trenutno ima 34 boda, odnosno jedan manje od Željezničara i Viteza koji se nalaze na tabeli ispred njih.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi