Smajić se vraća u Slobodu, Fulham ga nastavlja pratiti

U engleskom klubu zadovoljni

Smajić se vraća u Slobodu, Fulham ga nastavlja pratiti

Mladi napadač Slobode Edis Smajić proteklih je dana boravio u Engleskoj gdje je trenirao sa Fulhamom, klubom iz Londona koji će ove sezone ponovo nastupati u Premier ligi.

Prema pisanju zvanične stranice Slobode, Smajić je tokom boravka u Londonu odigrao nekoliko pripremnih utakmica prilikom čega je u više navrata pogađao protivničke mreže čime je dodatno privukao pažnju čelnika Fulhama koji će u nastaviti pratiti rad ovog mladog napadača koji će se nakon priprema sa Fulhama vratiti u Tuzlu i matični klub.

"Došao sam u Fulham po njihov pozivu, odlično su me dočekali, kako od sportskog direktora, šefa akademije i glavnog trenera. Stvarno sam dobro dočekan i imao sam priliku raditi kvalitetno, a uslovi za rad i treniranje su odlični, i u mnogome kvalitetniji od naših uslova u Bosni. Uvjerio sam se da je Engleska liga najjača i najbolja na svijetu i sigurno imaju najbolje uslove za rad u Evropi", rekao je Smajić koji je imao razgovor sa čelnicima kluba koji su itekako zadovoljni onime što je ovaj 19-godišnji napadač pokazao tokom boravka na Craven Cottageu.

"Meni je bitno da sam imao razgovor sa predstavnicima kluba, koji su zadovoljni mojom igrom. Treba da se poradi na fizičkoj spremi, jer je u Engleskoj daleko viši nivo nego u Bosni, tako da sam se ja prilično kasno priključio nastavku priprema, ali opet sam uspio da se uklopim".

Glavni skauti sa Craven Cottagea će nastaviti pratiti rad i igru mladog napadača Slobode narednih šest mjeseci, kako bi se na narednom, zimskom, eventalno ljetnom prelaznom roku poradilo na realizaciji transfera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Treneri i skauti iz Fulhama će nastaviti pratiti moj rad i velika je vjerovatnoća je da će se u narednom prelaznom roku realizovati transfer tako da sam ja jako zadovoljan onim što sam prikazao i načinom na koji sama predstavio svoj matični klub. Ja ću se vratiti na Tušanj u Slobodu gdje ću se truditi da svojim dobrim igrama pomognem klubu kako bi ostvario što bolji rezultat i vjerujem da ćemo uspjeti ispuniti zacrtane ciljeve", dodao je Smajić za fksloboda.ba.

Edis Smajić je prošao sve omladinske kategorije BiH, a za U21 selekciju je debitovao u maju ove godine u prijateljskom meču protiv Albanije. Ofanzivac je prošle sezone odigrao 32 utakmice za Slobodu, postigao je sedam golova, a nastupao je za U-17, U-19 i U-21 reprezentaciju BiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Nikakav igrac smor na terenu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi