Sarajevo oslabljeno u finišu sezone
Foto: Klix.ba

Rustemović mora na pauzu

Sarajevo oslabljeno u finišu sezone

Fudbalski klub Sarajevo će u finiš sezone ući oslabljen za Edina Rustemovića.

Ovaj 24-godišnji veznjak se povrijedio na derbiju protiv Željezničara kada je igru napustio u ranoj fazi utakmice, a detaljne pretrage su pokazale da se radi o djelomičnoj rupturi medijalnog kolateralnog ligamenta i nagnječenju meniskusa.

Zbog toga će Rustemović morati pauzirati nekoliko sedmica, a njegov povratak na teren predviđen je za sredinu maja.

Edin Rustemović je ove sezone bio standardni prvotimac i povremeni kapiten Sarajeva za koje je nastupio na 21 utakmici u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako da će Rustemovićev izostanak biti hendikep za Mehmeda Janjoša, kojem bi ovaj veznjak bio od velike koristi na utakmicama koje dolaze.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi