Sarajevo poraženo od Kairata, igrao i Harba

Bordo tim privodi kraju pripreme u Antaliji

Sarajevo poraženo od Kairata, igrao i Harba

Fudbaleri Sarajeva su danas odigrali posljednju prijateljsku utakmicu na pripremama u Antaliji. Bordo tim je poražen od kazahstanskog Kairat Almatyja, koji je slavio sa 3:1.

Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Pavlović, Kadušić, Almir Bekić, Kovačević, Kramar, Emerson, Rustemović, Simeunović, Duljević, Amer Bekić i Cesar.

Za bordo tim je meč počeo na najbolji način. Igrao se peti minut kada je dosuđen jedanaesterac, kojeg je u gol pretvorio Haris Duljević. Vodstvo Sarajeva nije dugo trajalo, jer je već u 10. minuti Isael Da Silva sa distance matirao Pavlovića za poravnanje rezultata na 1:1.

Kairat je u 18. minuti preko Darabayeva pogodio stativu, da bi nakon pola sata igre Gerard pogodio za preokret i vodstvo Kazahstanaca od 2:1. Do kraja prvog poluvremena, Kairat je propustio još jednu dobru priliku. Gerard se našao u situaciji jedan na jedan sa Pavlovićem, ali je golman bordo tima odlično reagovao i otklonio opasnost.

Na startu drugog poluvremena Miorag Ješić je izvršio nekoliko izmjena. U igru su ušli Benko, Velkoski, Okić i Harba, koji je na probi, koji su zamijenili Amera Bekića, Cesara, Simeunovića i Duljevića. Malo prije kraja prvog poluvremena, Mihojević je zamijenio Almira Bekića, pa je Sarajevo u nastavku utakmice zaigralo u znatno drugačijem sastavu u odnosu na prvih 45 minuta.



(Za Kairat je zaigrao i dobro poznati Anatoliy Tymoshchuk)

Bordo tim je u 47. minuti zaprijedio preko Rustemovića, čiji je šut iz slobodnog udarca zaustavio golman Kairata, da bi četiri minute kasnije Benko pogodio stativu. Hrvatski napadač je prethodno bio u ofsajd poziciji, pa gol ne bi važio čak i da je najbolji strijelac Sarajeva bio precizniji.

Sarajevo je u 61. minuti moglo do poravnanja. Rustemović je ubacio iskosa sa desne strane, a lopta odlazi nekoliko centimerara pored stative. Desetak minuta ranije, priliku za igru dobio je i Osmanović, koji je zamijenio Kramara, a potom su Berberović, Kallasi i Radovac ušli umjesto Emersona, Kadušića i Rustemovića. Petnaest minuta prije kraja utakmice, Trifković je zamijenio Pavlovića među stativama.

Sarajevo je najbolju priliku u drugom poluvremenu imalo preko Harisa Harbe, koji je u 70. minuti prizemnim šutem stavio na muke golmana Kazahstanaca, koji je uspio intervenisati. Dvije minute prije toga, odbrana Kairata je blokirala pokušaj Ševke Okića. 

Igrao se 79. minut kada su otklonjene sve dileme oko pobjednika u ovom susretu. Slobodan udarac izveo je Islambek, a na pravom mjestu se našao Gerard, koji je svojim drugim golom potvrdio pobjedu Kairata.

Do kraja utakmice se nije dešavalo ništa vrijedno pomena, pa je meč okončan rezultatom 3:1. Sarajevo je tako u Antaliji doživjelo i treći poraz u isto toliko utakmica, a zanimljivo je da su u svakoj od njih primilo po tri pogotka. U prethodne dvije, bordo momci su poraženi od Maribora sa 3:1 i Astane sa 3:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljska utakmica:

Sarajevo - Kairat Almaty 1:3

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi