Repuh se nada samo jednom; Granić priznao da je penal presjekao njegove igrače

Izjave trenera nakon utakmice

Repuh se nada samo jednom; Granić priznao da je penal presjekao njegove igrače

E. Oštraković

EKipa Sarajeva ostvarila je pobjedu u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja, a konačan rezultat bio je 3:1.

Dvostruki strijelac bio je Hamza Čataković, koji je tako donio pobjedu svojoj ekipi u utakmici u kojoj su igrači Sarajeva propustili iskoristi veliki broj prilika. 

Pobjedu Sarajeva od 3:0 potvrdio je Almedin Ziljkić lijepim golom pet minuta nakon što je ušao u igru.

Nije previše nezadovoljan igrom svoje ekipe bio trener Posušja, ali naravno rezultatom nije mogao biti zadovoljan.

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica. Sarajevo je u vrlo zahtjevnoj situaciji. Pozicija na tablici im ne odgovara. Tražili smo našu šansu. Sarajevo je imalo svoje prilike, ali to su bile šanse iz prekida i poludistance. Prvo poluvrijeme smo se uspjeli branit. U drugom poluvremenu, penal nas je presjekao. Kada smo mislili da smo se spasili bio je taj penal. Nakon prvog gola nismo se stigli ni oporavit, došao je drugi gol. Imali smo šanse, tražili smo gol, ali tako je kako je. Uspjeli smo doći do 3:1, ali pobjeda Sarajeva nije došla u pitanje", rekao je Granić.

Sa druge strane, pomoćni trener Sarajeva Senad Repuh bio je zadovoljan drugim poluvremenom, te pobjedom Sarajeva.

Oglasi

"Prije svega čestitke ekipi Posušja. Pokazali su da ne zaslužuju ovakvu poziciju na tabeli. Radi se o kvalitetnoj ekipi i pritisak prije početka utakmice i stanje na tabeli nas je primoralo da vodimo dosta obaveze prema protivniku. Prvo poluvrijeme smo dominirali, ali ništa konkretno. Drugo poluvrijeme je bilo dobro. Nadam se da nas čeka neka ljepša budućnost", rekao je Senad Repuh.

Kada je riječ o utakmici sve što je bitno desilo se u drugom poluvremenu.

Čataković sa 11 metara pogađa uz proteste Bešlića zbog ove odluke sudije Dražena Marića, a zatim u 65. minuti na asistenciju Vrančića Martinović pogađa za 2:0.

Posušju je bilo jasno da moraju krenuti po pogodak, zaprijetio je Jović, no otišlo je to preko gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprijetio je kasnije i Boban, ali nije bio precizan. Sarajevo je igralo dopadljivo nakon vodstva, pa je rezervista Ziljkić završio priču u ovom meču pogotkom za 3:0. Asistent je bio Avramovski.

Sjajno drugo poluvrijeme završio je Luka Marković prelijepim pogotkom i golman Sarajeva nije imao nikakve šanse da odbrani sjajni udarac gostujućeg igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi