Potvrdili iz Sarajeva: Povrijeđeno pet igrača Bordo tima

Hadžibajrić o zdravstvenom biltenu

Potvrdili iz Sarajeva: Povrijeđeno pet igrača Bordo tima

E. Ganibegović

FK Sarajevo završio je dio priprema koji je rađen u Antaliji.

Bordo tim u ovoj turskoj oblasti odigrao je nekoliko jakih prijateljskih utakmica. 

Upisana su tri poraza. Rezultatom 3:2 tim s Koševa poražen je od danskog Horsensa i od ukrajinskog Kolosa, a s minimalnih 1:0 poraz je upisan od uzbekistanske ekipe Nasaf Qarashi.

Jedinu pobjedu i to vrlo uvjerljivu Bordo momci ostvarili su protiv Qizilquma s 5:0, koji također dolazi iz Uzbekistana.

Uoči povratka ekspedicije Sarajeva u matičnu državu, o zdravstvenom biltenu govorio je član medicinskog tima, Ismar Hadžibajrić.

"S obzirom na to da je ovo bio finalni proces priprema i da su momci jako puno i teško radili, mi u medicinskom timu možemo biti zadovoljni na kraju. Imamo par igrača lakše povrijeđenih, što je super s obzirom na broj treninga i utakmice", rekao je Hadžibajrić i dodao:

"Lakše su nam povrijeđeni Andrej Đokanović, Mirko Oremuš, Bodul, Cmiljanić kao i Merso Ahmetović. Oni već rade po planiranom planu i programu, tako da će po povratku u Sarajevo, ja vjerujem, vrlo brzo ući u trenažni proces s ekipom."

"Ovdje smo imali medicinski tim koji je sve vrijeme imao ljekara na raspolaganju, tri fizioterapeuta, tako da uglavnom... Ove su nas neke tekuće stvari zaobišle hvala Bogu. Tako da smo ostali još oko nekih sitnica koje su propratne u samom procesu treninga, tako da mislim da su i treneri zadovoljni i da je sve ok", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

🎥 Uoči povratka našeg tima u Sarajevo, poslušajte izjavu Ismara Hadžibajrića, člana medicinskog tima o zdravstvenom stanju ekipe. ⚽ #ZajednoSmoSarajevo

Posted by FK Sarajevo on Sunday, February 13, 2022

Sarajevo je jesenji dio sezone završilo na 4. poziciji sa 28 bodova, a u 20. kolu, prvom u proljetnom dijelu sezone, sastat će se u Trebinju s Leotarom 26. februara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edis_91
Ovaj cmiljanić povrijeđen kako je došo u FK Sarajevo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi