Jure rekord ljutog rivala: Ko stoji na putu Sarajevu do novog rekorda?

Bordo tim djeluje sjajno

Jure rekord ljutog rivala: Ko stoji na putu Sarajevu do novog rekorda?

A. Beganović

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine i trenutni lider premijerligaške karavane, FK Sarajevo, sinoć je u Banjoj Luci remizirao sa domaćim Borcem (2:2), pa je tako i nakon 18. kola Premijer lige ostao jedina neporažena ekipa.

Sjajan susret sinoć su na Gradskom stadionu u Banoj Luci odigrali Borac i Sarajevo. Domaći su imali prednost u dva navrata, no Sarajevo se uspjelo vratiti, čak i kada je gubilo 2:1 i na terenu imalo igrača manje.

Još jednom su izabranici Vinka Marinovića pokazali zbog čega su zapravo aktuelni prvaci i lideri na premijerligaškoj tabeli, a osim osvojenog boda kojim su nad prvim pratiocem, gradskim rivalom s Grbavice, povećali prednost, ostali su i u igri za rušenje još jednog rekorda.

Naime, generacija koja je dosad srušila nekoliko rekorda ima priliku srušiti i onaj za koji se mislilo da će još dugo vremema biti nedodirljiv.

Radi se o rekordu po broju uzastopnih utakmica u Premijer ligi bez poraza, a kojeg drži Željezničar. U sezoni 2011/2012 Plavi su pod vodstvom tadašnjeg i sadašnjeg šefa struke Amara Osima imali niz od 26 utakmica bez poraza.

Nakon poraza od Travnika u 3. kolu (2:1) Plavi s Grbavice su nanizali 26 utakmica u kojima protivnicima nisu dozvolili da teren napuste uzdignutih ruku, a ovaj niz prekinuo je Leotar u posljednjem kolu pomenute sezone pobjedom 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, Sarajevo u ovoj sezoni ima 18 utakmica bez poraza, a ako dodamo još četiri iz finiša prošle onda je bordo momcima za obaranje ovog rekorda preostalo još da u narednih pet utakmica ne pretrpe poraz.

Do poravnanja ovog rekorda Sarajevu na putu stoje Sloboda i Zrinjski (domaći teren), te Željezničar i Široki Brijeg (gostujući teren), a kako sada stvari stoje, ukoliko "prežive" ova četiri duela, rekord će moći oboriti u domaćem duelu sa Olimpikom ili Krupom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Opet Jure nas rekord hahahah,pa pitari dragi hahah
9 28
bistrik87
Kako se moze jurit rekord u dvije razlicite lige. Sad je liga 3 x puta teza, rekord zelje sa danasnjom ligom nema veze.
21 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi