FK Sarajevo u Umagu slavio protiv Rukha, nastup Penarande itekako može da raduje navijače bordo tima
Sarajevo slavilo u utakmici koja je trajala 120 minuta.

Dva gola su bila dovoljna

FK Sarajevo u Umagu slavio protiv Rukha, nastup Penarande itekako može da raduje navijače bordo tima

Eldar Ganibegović

Novu prijateljsku utakmicu danas je igrao FK Sarajevo. Tim s Koševa je u Umagu rezultatom 2:0 bio bolji od ukrajinskog Rukha iz Lviva. Utakmica se igrala 120 minuta, odnosno dva poluvremena po 60.

Ukrajinska ekipa nešto bolje otvorila susret. Uputili su i jedan udarac prema golu Sarajeva, ali lagan plijen za Rogića je to bio.

Kyeremeh dobro šutira s desne strane sa nekih 12 metara, brani dobro golman Rukha u sedmoj minuti.

Klymchuk je pokušao sa 25 metara, brani Rogić. S druge strane Penaranda je šutirao ali lopta ide malo pored gola. Igrala se tada 18. minuta.

Povelo je Sarajevo u 33. minuti. Penaranda je ukrao jednu loptu, uposlio Oliveiru koji pogađa za 1:0.

Sve je riješeno 13 minuta kasnije. Oliveira je glavom spustio za Penarandu koji sa 30 metara odlično šutira i pogađa za 2:0.

Oglasi

Crveni karton Hasiću u 56. minuti, vjerovatno zbog nekog prigovora. Međutim, i u drugom dijelu smo gledali 11 na 11, po dogovoru trenera.

Iliev sad slabo interveniše u 75. minuti, pokušao je Klymchuk lobom da smanji na 2:1 ali lopta ide pored gola.

Najbolja prilika za Sarajevo u drugom dijelu u 110. minuti. Mustafić je izašao sam pred golmana Rukha, koji brani njegov udarac.

Navijači Sarajeva definitivno mogu biti zadovoljni današnjim rezultatom. Naročito raduje partija Penarande koji je upisao asistenciju i sjajan gol.

Prijateljska utakmica:

Sarajevo - Rukh 2:0

FK Sarajevo prvih 60 minuta: Rogić, Soldo, Đuričković, Kapetanović, Kyeremeh, Julardžija, Matanović, Ziljkić, Penaranda, Hasić i Oliveira.

FK Sarajevo drugih 60 minuta: Iliev, Aničić, Čelik, Duraković, Radović, Buljubašić, Krdžalić, Anđušić, Ljukovac, Mustafić i Čataković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Bravo momci
6 0
Drakula
Rutinski momci bravo posebno za prvu postavu prvih 60 minuta. Idemo dalje
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi